10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechUdrea candidează la alegerile parlamentare ca independent. Despre Băsescu:"Drumurile noastre se despart"

Udrea candidează la alegerile parlamentare ca independent. Despre Băsescu:”Drumurile noastre se despart”

Elena Udrea a anunțat că va candida în alegerile parlamentare din decembrie, dar o va face ca și independentă și nu cu sprijinul PMP
"Cred că în logica a tot ce am făcut cu bune și cu rele, am obligația să candidez la aceste alegeri, voi candida ca și independent în decembrie. Sunt un om politic care îmi asum tot ce am făcut, am vorbit întotdeauna și despre lucrurile ascunse care se întâmplă cu clasa politică, am vorbit și despre finanțarea partidelor, despre relația obscură dintre partidele și mediul de afaceri" a anunțat Elena Udrea. "Candidez independent. Nu vreau să fac rău PMP" a afirmat Udrea. Ea a susținut că nu a discutat cu fostul președinte Traian Băsescu.  "Pentru această decizia pe care am luat-o, ca să previn orice întrebare, nu m-am consultat cu Traian Băsescu, iar în acest moment drumurile noastre se despart.În această campanie avem drumuri diferite. Nu cred că era de acord dacă îi spuneam că vreau să candidez. Din cauza grijilor, poate, Traian Băsescu mi-ar fi recomandat să nu candidez", a afirmat Udrea.
Elena Udrea a precizat că nu candidează pentru că își mai dorește vreo funcție sau vreun interes material, doar vrea să reprezinte anumite nevoi ale populației în Parlament.
"Voi prezenta propunerile legislative pe care le susțin, nu doresc niciun benificiu personal, nicio funcție. Mi-ar plăcea un loc în comisia de control al SRI" a afirmat aceasta.
Udrea a fost prezentă la Înalta Curte, fiind audiată în dosarul „Gala Bute”. De altfel, ea este urmărită penal în mai multe dosare penale.

Atac la adresa lui Kovesi

Cu ocazia anunțării candidaturii pentru alegerile parlamentare din decembrie, Elena Udrea a lansat un atac la adresa Laura Codruța Kovesi.

"Doamna Kovesi nu este DNA, eu nu am văzut denigratată activitatea procurorilor DNA. Eu respect chiar și oameni care m-au arestat din DNA, doamna Kovesi să nu se mai confunde cu DNA" a afirmat Elena Udrea.

Fosta ministră a acuzat și modul în care DNA a decis să investigheze abia acum campania din 2009 și finanțarea candidaturii lui Traian Băsescu, acuzând că atunci Kovesi își forea să câștige Băsescu și abia acum după ce s-a schimbat puterea a dat drumul la dosare.

"Cei care mă acuză de această campanie, mă refer exclusiv la doamna Kovesi, nu la procurorul de caz că el este o unealtă, știa foarte bine cum se desfășura campania, atunci îi convenea să câștige Băsescu ca să fie renumita din nou în funcția de procuror general" a acuzat Udrea. "Am fost la evenimente private cu doamna Kovesi. Nimeni la vremea aceea nu au spus că am făcut ceva ilegal. Nici doamna Kovesi, nici domnul Coldea. Spun asta de doi ani de zile, de când a început istoria dosarelor mele făcute de doamna Kovesi" a dezvăluit Elena Udrea.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă