16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechUn fost ministru liberal îl acuză pe Ponta că NU își asumă...

Un fost ministru liberal îl acuză pe Ponta că NU își asumă declarațiile jignitoare la adresa femeilor

Lucia Varga, copreședintele Organizației Femeilor Liberale, susține că Victor Ponta nu a venit, joi, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării unde fusese “din cauza derapajelor verbale ofensatoare și discriminatorii la adresa femeilor în spațiul public“, precizând că este indignată de gestul premierului, informează Agerpres.

Deși premierul Victor Ponta a fost citat să se prezinte astăzi, 1 octombrie, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în calitate de reclamat, acesta a preferat să trimită o simplă notă, prin care nu face decât să demonstreze că nu vrea să își asume în mod responsabil declarațiile jignitoare pe care le-a făcut la adresa femeilor“, susține fostul ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură. 

Victor Ponta a adus atingere demnității și imaginii publice a doamnei Alina Gorghiu, referindu-se la domnia sa prin sublinierea în public a unui aspect particular de vorbire, cu scopul evident de a o discrimina pe aceasta în raport cu alte persoane din societatea românească și de a crea în spațiul public o atmosferă ofensatoare împotriva unei femei, care își exprimă constant convingerile politice în mod critic în legătură cu activitatea sa“, se mai arată în comunicatul Luciei Varga.

Partidul Național Liberal își menține poziția exprimată până acum și cere sancționarea premierului Ponta, care, prin comportamentul său de a cataloga femeile din România, care își exprimă convingerile politice critice la adresa acestuia, ca <<hiene rârâite>>, a recidivat în atitudinea sa discriminatorie față de femei, pe care, să nu uităm, în trecut le-a numit cu apelative precum <<fă>> sau <<parașute>>“, mai susține Lucia Varga.

 

 

Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă