10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechUNPR, acuzat de un lider PSD că a cumparat voturi în Consiliul...

UNPR, acuzat de un lider PSD că a cumparat voturi în Consiliul Local Târgovişte

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că un lider al UNPR Dâmboviţa a încercat să cumpere voturi în Consiliul Local Târgovişte pentru şedinţa de alegere a viceprimarilor municipiului, replica din partea organizaţiei UNPR că acesta face afirmaţii “calomnioase şi denigratoare”, transmite Agerpres

Ţuţuianu a adăugat că nu exclude ca, tot în acea şedinţă de consiliu local, să se încerce şi schimbarea din funcţie a primarului interimar (PSD) al Târgoviştei. Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a cerut instituţiilor abilitate să se sesizeze. ”Atrag atenţia tuturor instituţiilor statului că mai mulţi consilieri locali municipali din Partidul Social Democrat sau din alte partide politice au fost chemaţi la discuţii de liderul unui partid politic local şi li s-au oferit sume de bani de 10-15 mii de euro pentru a vota în consiliul local. Şi atrag atenţia prefectului, o să fac şi scris astăzi, să participe la şedinţa consiliului local, pentru că li s-a cerut consilierilor din anumite partide politice să-şi numeroteze buletinele de vot, ceea ce anulează, practic, votul secret. Aici nu mai e de joacă. Astea sunt infracţiuni de dare şi luare de mită, conexe faptelor de corupţie. Şi liderul politic respectiv trebuie să ştie asta”, a afirmat Ţuţuianu. 

Întrebat de jurnalişti la ce lider de partid face referire, Ţuţuianu a răspuns: ”acelaşi UNPR”. 
Preşedintele PSD Dâmboviţa a susţinut că are aceste informaţii de la mai mulţi consilieri, urmând a face declaraţii complete către instituţiile abilitate. ”Avem doi consilieri municipali PSD care au făcut această declaraţie publică, este cunoscută de tot grupul de consilieri şi suntem pregătiţi să dăm declaraţii. (…) O să ne cheme instituţiile statului şi-o să dăm declaraţii acolo. Au fost afirmaţii publice”, a adăugat Ţuţuianu. 

Acesta a mai spus că ”ar fi un dezastru” pentru Târgovişte schimbarea din funcţie a actualului primar interimar. ”Ar fi un dezastru pentru Târgovişte să se producă, vineri, vreun incident în urma căruia actualul primar interimar să rămână fără atribuţii şi să le preia cineva care în trei luni până la alegeri nu va avea timp nici să se lămurească ce are de făcut”, a precizat preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. 

UNPR Dâmboviţa susţine, într-un comunicat de presă, că afirmaţiile lui Ţuţuianu privind implicarea UNPR în oferirea de bani pentru voturi în Consiliul Local Târgovişte sunt “calomnioase şi denigratoare”. 

”Faţă de afirmaţiile calomnioase, denigratoare şi repetate aruncate în spaţiul public de către preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, îi cer acestuia să nominalizeze public următoarele: cine este liderul UNPR care ar fi făcut promisiuni de oferire de sume de bani sau alte avantaje în scopul declarat de Adrian Ţuţuianu, anume oferirea de sume cuprinse între “10.000 şi 15.000 de euro pentru a vota în Consiliul Local Târgovişte”; cine sunt persoanele cărora li s-au promis sau remis sume de bani sau alte bunuri şi ce funcţii deţin acestea”, se arată în comunicatul UNPR Dâmboviţa, semnat de preşedintele organizaţiei, Dumitru Miculescu. 

În document se mai spune că ”dacă preşedintele PSD Dâmboviţa deţine asemenea informaţii şi nu le pune la dispoziţia organelor abilitate (…) omisiunea denunţării unor fapte penale este pedepsită de Codul Penal”. Consilierii locali din Târgovişte vor alege vineri, în şedinţă extraordinară, doi viceprimari, acesta fiind punct pe ordinea de zi. 

Nicio formaţiune politică nu deţine majoritate clară în Consiliul Local Târgovişte, 10 consilieri sunt din PNL, opt din PSD, un independent şi un reprezentant al Partidei Romilor, cei doi din urmă susţinând constant poziţia PSD. Un post de viceprimar a devenit vacant după ce, în urmă cu câteva zile, Cosmin Bozieru a pierdut funcţia odată cu excluderea din UNPR. Bozieru a declarat că va ataca în instanţă ordinul prefectului în urma căruia a pierdut funcţia de consilier local şi, implicit, şi pe cea de viceprimar. Un alt post de viceprimar este vacant de un an, de când Cristian Stan a preluat atribuţiile de primar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă