15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechUNPR propune o dată pentru consultări pe Codul fiscal. Invitaţia, trimisă şi...

UNPR propune o dată pentru consultări pe Codul fiscal. Invitaţia, trimisă şi premierului Ponta

UNPR a propus partidelor parlamentare să se reunească pe data de 19 august pentru consultările pe tema Codului Fiscal, iar invitaţia a fost transmisă inclusiv premierului Victor Ponta, potrivit Mediafax

Astfel, UNPR a precizat într-un comunicat că scrisoarea de invitaţie a fost transmisă prim-ministrului al Guvernului României, Victor Ponta, președintelui interimar al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, co-președinților Alianței Liberalilor și Democraților, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, co-președinților Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintelui Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, precum și liderului grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian.

Citește și: Victor Ponta: Azi nu este “Economy” dragi peneliști/pedeliști (că oricum e clar că nu învățați nimic)

Potrivit invitației, consultările vor avea loc la Parlament, în data de 19 august 2015, începând cu ora 10.00, la două zile distanţă de data propusă de liberali pentru consultările pe teme economice.

Gabriel Oprea a anunțat că vineri UNPR va transmite o scrisoare tuturor partidelor, pentru a le chema la discuții la Palatul Parlamentului, astfel încât să fie găsită cea mai bună formulă pe tema Codului fiscal, înainte de sesiunea extraordinară a Parlamentului pe această temă, programată pentru sfârșitul lunii august.

”Am decis ca UNPR să lanseze invitația la dialog pentru toate partidele politice înaintea sesiunii extraordinare a Parlamentului, discuțiile fiind pentru o viziune asupra noului Cod fiscal. România, economia României așteaptă o decizie înțeleaptaă în privința rediscutarii noului Cod fiscal. Vom aduce la aceeași masă toate punctele de vedere și vom încerca împreună să obținem cel mai bun rezultat”, a declarat Gabriel Oprea.

Liderul UNPR a mai spus că o condiţie pentru participarea tuturor partidelor la consultările pe tema noului Cod fiscal este ca şi formaţiunea sa să lanseze o astfel de invitaţie, precizând că UNPR este o “punte” între instituţii şi partide. “O condiţie ca să vină toate partidele la aceeaşi masă, şi cred că înţelegeţi ce vreau să spun, este ca şi UNPR să lanseze această invitaţie. (…) Credem noi că suntem foarte credibili ca să poată să vină cu adevărat toate partidele la masa negocierilor”, a declarat Gabriel Oprea, întrebat fiind de ce UNPR a lansat o invitaţie separată de cea a liberalilor.
Liderul UNPR a mai spus că partidul său poate fi “o punte” între Palatul Victoria, Palatul Cotroceni şi Palatul Parlamentului.

Citește și: Avertismentul lui Isărescu pentru Guvern

Săptămâna trecută, liberalii au propus partidelor politice şi instituţiilor abilitate să participe la consultări publice pe teme de interes major precum macrostabilitatea economică, în special Codul Fiscal şi noua lege a salarizării în sectorul de stat, absorbția de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii și investițiile publice, reforma administrației publice, aderarea la Spațiul Schengen și pregătirea Președinției Consiliului UE din anul 2019.

Luni, PNL a anunţat că propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări, echipa desemnată de liberali pentru negocieri fiind alcătuită din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, că a observat două linii de gândire în PSD în privinţa Codului Fiscal, una ridigă a oamenilor din jurul lui Victor Ponta, iar alta de deschidere din partea preşedintelui interimar Liviu Dragnea, adăugând că speră ca raţiunea să prevaleze.

Predoiu a precizat, la TVR, că se aşteaptă de la consultările din 17 august, propuse de PNL pe tema Codului Fiscal, ca Guvernul să refacă calculele şi să demonstreze sustenabilitatea măsurilor din acest cod, adăugând că există semnale din partea liderilor Gabriel Oprea, Liviu Dragnea şi Klemen Hunor că oamenii politici s-au maturizat şi nu mai joacă interesele României.

Surse social-democrate precizau săptămâna trecută că PSD nu a luat încă o decizie privind consultările cu PNL şi va discuta problema în cadrul următoarei şedinţe a Biroului Permanent Naţional al partidului, care ar putea fi convocată tot în jur de 15 august. Social-democraţii vor discuta şi mandatul pentru sesiunea parlamentară extraordinară care ar urma să aibă loc în perioada 24-26 august, pentru reexaminarea Codului fiscal.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă