18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăTechUSB, USR şi Uniunea pentru Codlea devin Uniunea Salvaţi România

USB, USR şi Uniunea pentru Codlea devin Uniunea Salvaţi România

 Președintele USB Nicușor Dan a anunțat, vineri, la Alba Iulia, că Uniunea Salvați Bucureștiul, Uniunea Salvați România și Uniunea pentru Codlea vor fuziona în 21 august, când va fi organizat un congres național la București, iar noul partid se va numi Uniunea Salvați România, transmite News.ro.  
  
 El a declarat vineri, într-o conferința de presă care a avut loc la Albă Iulia, că Uniunea Salvați România (USR), înregistrată deja de două săptămâni în Registrul Partidelor Politice, va fuziona în 21 august cu USB și Uniunea pentru Codlea, formațiune condusă de Erwin Albu, tânărul care a înființat la Codlea o autoservire cu produse din gospodăria proprie și care acum este consilier local. 
  “Congresul de fuziune va avea loc pe 21 august, la București. Este un congres comun cu trei partide și va rămâne USR. Vor fi toți membrii la congres. USB are aproximativ 200 de membri, USR are 3, UPC are sub zece. O să fie toată lumea, o să fie intern, nu o să fie cu presă”, a spus Nicușor Dan. 
 El a explicat că s-a grăbit să înregistreze Uniunea Salvați România pentru că numele să nu fie folosit de altcineva și de aceea va fi nevoie acum de un congres de fuziune cu Uniunea Salvați Bucureștiul și cu Uniunea pentru Codlea. 
 “Am avut nevoie de numele USB că să candidam la București, era previzibil că pasul următor de la USB ar fi USR. Nu am vrut să riscăm că cineva, trei oameni oarecare, să vina să înființeze USR, am înființat-o noi și acum trebuie să fuzionăm. Ideal, dacă s-ar fi permis, ne-am fi dus la Ministerul Justiției și am fi blocat numele acesta, USR, și acum doar am fi schimbat numele partidului. Dar așa a trebuit să recurgem la artificiul acesta” a mai spus Dan. 
 El a precizat că după alegerile locale a primit 5.000 de solicitări pentru înscrierea în USR, iar peste jumătate din acestea au fost respinse pe motiv că acele persoane nu erau compatibile cu valorile promovate de Uniune.  
 Președintele USB, Nicușor Dan, se află vineri și sâmbătă la Albă Iulia și Roșia Montană, unde va avea întâlniri cu simpatizanții USR pentru crearea unei filiale a noii formațiuni politice. 

Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...
Ultima oră
Pe aceeași temă