21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăTechUSD, blocată în Ilfov

USD, blocată în Ilfov

Parțiale. Gabriela Szabo a pierdut în fieful Gabrielei Firea

Alianța PSD+UNPR+PC a câștigat șapte din cele opt mandate de parlamentar puse în joc la alegerile de duminică.

Campioana olimpică Gabriela Szabo, ministrul tineretului și sportului, a fost învinsă detașat de mult mai puțin cunoscutul Andrei Daniel Gheorghe, candidatul PNL în Colegiul 4 din Ilfov. Szabo a luat 30,5% din voturi, în vreme ce contracandidatul liberal, 50,1% din voturi. Scorul reprezintă o înfrângere usturătoare atât pentru ministrul Gabriela Szabo, cât și pentru senatorul PSD Gabriela Firea, care a pierdut confruntarea cu mai vechiul său inamic liberal, Marian Petrache.

Ponta și Sârbu o apără pe Firea

Întrebați despre eșecul Uniunii Social-Democrate (USD) în Ilfov, liderii PSDs-au grăbit să-i ia apărarea senatorului Gabriela Firea și să invoce neregulile“ pe care le-ar fi făcut liderul PNL Ilfov, Marian Petrache.

„Nu se impune demisia lui Firea, în nici un caz. Gabriela Firea a făcut tot ceea ce a depins de ea, dar am avut un colegiu în care majoritatea de acolo a primarilor sunt liberali“, a declarat liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. Acesta a mai vorbit despre 15-20.000 de votanți care ar fi venit din alte părți pentru a vota în județul condus de Marian Petrache.

La rândul său, premierul Victor Ponta a comentat cu ironie: „În acel colegiu, domnul Petrache i-a arătat domnului Antonescu ce înseamnă un adevărat baron plin de bani şi sunt convins că domnul Antonescu va lupta cu baronul Petrache“. Întrebat dacă se impune demisia lui Firea, Ponta a răspuns: „Nici vorbă, haideți să fim serioşi“.

Năstase, succesorul lui Voiculescu

Fără surprize pentru USD au fost cele două bătălii din sectorul 4, păstorit de Cristian Popescu „Piedone“: Ilie Năstase și Alfred Laurențiu Antonio Mihai și-au adjudecat mandate de senator, în colegiile lăsate vacante de Dan Voiculescu, respectiv Victor Ciorbea. De menționat că necunoscutul Alfred Laurențiu Antonio Mihai a câștigat mandatul de senator împotriva unui politician cu infinit mai multă notorietate: Adriana Săftoiu (PDL).

USD și-a mai adjudecat mandate de deputat în colegii din Hunedoara (Petru Sorin Marica), Timiș (Florin Bîrsășteanu), Galați (Laura Marin), Gorj (ministrul delegat pentru Învățământ Superior Mihnea Costoiu) și Satu Mare (Ovidiu Silaghi). La mare distanță s-a situat USD de PNL și PDL și în Argeș, în bătălia pentru șefia Consiliului Județean. Candidatul social-democrat a luat 58,1%, în timp ce senatorul PNL Ion Popa a strâns doar 14,1%, iar deputatul PDL Cătălin Teodorescu, 11,7%. Funcția de șef al CJ Argeș a devenit vacantă, în februarie, după ce Curtea Supremă a decis că „baronul“ PSD Constantin Nicolescu s-a aflat în conflict de interese, așa cum sesizase ANI. 

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă