15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechUSR va participa la consultările de la Cotroceni, pe tema viitorului Guvern....

USR va participa la consultările de la Cotroceni, pe tema viitorului Guvern. Din delegație vor face parte Nicușor Dan și Cristian Ghinea

Uniunea Salvați România a anunțat că va participa, miercuri, la consultările de la Palatul Cotroceni, din delegație urmând să facă parte Nicușor Dan, Cristian Ghinea, Roxana Wring, Manuel Costescu și Levente Elek.

"Uniunea Salvați România a decis să răspundă afirmativ invitației la consultări adresată de președintele României, Klaus Iohannis. Delegația USR care va participa la discuțiile de miercuri 14 decembrie este formată din Nicușor Dan, președinte, vicepreședinții Cristian Ghica și Roxana Wring, precum și reprezentanți ai filialelor cu cele mai bune rezultate, Manuel Costescu, deputat ales pentru Diaspora, și Levente Elek, președintele filialei Cluj", precizează un comunicat transmis de USR.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că va avea miercuri o prima rundă de consultări cu partidele în vederea formării noului guvern.

Ulterior, reprezentanții PSD și ALDE au precizat că nu vor fi prezenți miercuri la Palatul Cotroceni și că vor lua parte la consultări abia după convocarea Parlamentului și validarea mandatelor deputaților și senatorilor.

Tot în cursul zilei de marți, Nicușor Dan a apreciat reacția președintelui Klaus Iohannis ca fiind una coerentă, în contextul în care șeful statului a precizat că rămân valabile criteriile de integritate pe care le-a enunțat înainte de campania electorală în ceea ce privește desemnarea premierului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă