17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechValeriu Zgonea, premiat de Camera Comunelor din Marea Britanie

Valeriu Zgonea, premiat de Camera Comunelor din Marea Britanie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a primit, joi, la Londra, premiul "European Understanding", care i-a fost decernat la Gala de premiere găzduită de Camera Comunelor din Marea Britanie, conform Mediafax

Valeriu Zgonea a fost premiat "pentru promovarea şi activismul pe teme referitoare la sistemul de drepturi şi libertăţi fundamentale şi limitarea pericolelor şi ameninţărilor legate de traficul de persoane, precum şi pentru participarea la proiecte circumscrise promovării securităţii şi stabilităţii regionale, a Parteneriatului Strategic cu Marea Britanie şi a instrumentelor specifice diplomaţiei parlamentare".

Zgonea a precizat, vineri, într-o postare pe contul său de Facebook, că distincţia primită a fost foarte rar acordată unui politician roman.

"După 20 de ani de politică în slujba ţării mele, cu împliniri, dar şi cu proiecte neduse până la capăt, momente precum cel de la Tel Aviv, când am fost premiat de preşedintele Knessetului, dar şi cel din seară trecută, îmi confirmă faptul că eforturile depuse pentru promovarea intereselor României primesc şi răsplată", a scris Zgonea pe contul său de Facebook.

Valeriu Zgonea a dedicat premiul primit colegilor săi din Parlament și a precizat că diplomația română face pași importanți. 

"Pe 26 februarie, la Gala găzduită de Camera Comunelor, patronată de Keith Vaz, preşedintele Comisiei pentru afaceri interne, împreună cu personalităţi marcante din Europa, precum William Hague, secretar de Stat şi lider al Camerei parlamentului de la Londra, am primit premiul «European Understanding» – o distincţie foarte rar acordată unui politician român. Cu susţinere, dar şi cu suficiente critici, diplomaţia parlamentară face paşi importanţi, iar pentru a exprima mulţumiri parlamentarilor care cred în aceste proiecte, le dedic acest premiu" , a mai scris preşedintele Camerei Deputaţilor.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă