10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechVanghelie: Nu mă opresc până nu schimb acest guvern incompetent. Victor Ponta...

Vanghelie: Nu mă opresc până nu schimb acest guvern incompetent. Victor Ponta trebuie să plece acasă

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, exclus joi din PSD, a declarat că Victor Ponta trebuie ”să plece acasă” și va face tot posibilul pentru crearea"unui grup parlamentar" care să schimbe actualul guvern pe care-l numește incompetent.

"N-am să mă opresc până n-am să fac un grup parlamentar să schimb acest guvern incompetent. Victor Ponta trebuie să plece acasă. (…) Am să mă ocup şi am să fac toate demersurile până când acest om va pleca şi din fruntea Guvernului şi din PSD", a susţinut Marian Vanghelie într-o emisiune la Realitatea TV.

Vanghelie a mai spus că are în vedere lansarea unui departament, "cu nişte tineri pregătiţi", care să monitorizeze activitatea Guvernului. "Voi face o radiografie a ceea ce face acest guvern", a menţionat el.

"Sunt dispus să pun umărul, cu nişte parlamentari din această ţară, să formăm un guvern adevărat, care trebuie să schimbe regulile în această ţară", a mai susţinut el.

Marian Vanghelie, răzbunător

De asemenea, Marian Vanghelie a opinat, răspunzând unei întrebări, că Victor Ponta nu va rămâne la guvernare mai târziu de Paşti.

"Sunt mulţi oameni în PSD care nu mai suportă păcăleala lui şi el o să vadă în următoarea perioadă, în următoarea săptămână, două săptămâni, dacă sunt bun, dacă nu sunt bun, dacă mă iubeşte lumea, dacă nu mă iubeşte lumea (…) Îi transmit public: două săptămâni, Victor, nu durează mult şi începem să ne vedem valorile împreună (…) eu nu sunt premier, nu sunt nici preşedinte de partid, o să fac un ONG micuţ şi o să comunic cu toţi românii, cu toţi din partid, cu parlamentarii, cu parlamentarii şi de la celelalte partide", a mai spus Vanghelie.

De asemenea, primarul Sectorului 5 al Capitalei a spus, într-o intervenție la B1 TV că ședința de joi de la sediul central al PSD a fost o adevărată execuție în care a fost vizat el, alături de Mircea Geoană și Dan Șova, în loc să se facă o analiză despre pierderea alegerilor prezidențiale.

”Nici nu știu cum se poate defini această întâmplare. Pur și simplu, nu a avut nicio legătură ceea ce ar fi trebuit să discutăm cu ce am discutat. Cred că ar fi trebuit să facem o analiză asupra întâmplărilor din campania electorală. Ni s-au dat două teme false: când facem Congresul și ce facem cu echipa (…) Nu am apucat să fiu membru în Partidul Comunist, dar cred că daca acei oameni cu demnitate, că au fost, vedeau mascarada din seara asta, cred că nu le venea să creadă. Totul a fost un circ, problema era dacă ne apropiem de Congres, mai avem contracandidați? Cum îi eliminăm?”, a afirmat Marian Vanghelie.

Mai mult, Vanghelie a subliniat că în cadrul ședinței de partid Liviu Dragnea a explicat că Victor Ponta a pierdut alegerile din cauza intervenției americanilor.

„Pentru pierderea alegerilor, în versiunea lor sunt de vină americanii. Asta spunea Dragnea. Forțele străine nu au vrut să câștige PSD. S-au pierdut alegerile din cauza modului de a minți. Oamenii s-au prins că ei mint de dimineața până seara”, a declarat Vanghelie, joi seara, într-o intervenție pentru B1 TV. 

Mircea Geoană, revoltat

Și senatorul Mircea Geoană și-a vărsat amarul ”la televizor” după ce a fost ”executat de PSD”. Geoană a afirmat joi seara, pentru B1 TV, că Victor Ponta și-a șantajat partidul cu depunerea mandatului și pierderea guvernării pentru ca liderii să voteze excluderea din PSD a lui Șova, Geoană și Vanghelie.

„Ponta a propus excluderea mea, domnul Iliescu a spus că nu este bine, colegii erau jenați, știau că este o chestie trasă cu ață albă. Când a văzut că lucrurile scapă de sub control, Ponta a făcut o altă propunere, să fim suspendați din partid. Atunci și-a pus demisia pe față. Și-a șantajat partidul, a spus „nu-l dați pe Geoană afară?”, îmi depun mandatul și partidul pierde guvernarea”, a declarat Mircea Geoană.

„Cei din PSD încă mai acceptă acest tip de comportament din dorința de a sta cât mai mult timp la guvernare”, a mai spus Geoană.

Mircea Geoană a dezvăluit că a discutat cu Adrian Năstase, arătând că fostul premier „ar fi recomandat un minim pas în spate pentru Ponta”.

Dan Șova, resemnat

În schimb, Dan Şova a declarat, joi, după excluderea din PSD, că va rămâne social democrat, indiferent de această decizie.

"Rămân social-democrat, îmi iau un timp de reflecţie", a spus Şova.

El a mai spus că acceptă sancţiunea care i-a fost aplicată.

"Cred că e şi justitficată", a adăugat el, precizând că argumentele pentru această decizie luată la CExN sunt legate de încălcarea unui "principiu de bază", respectiv al unităţii partidului.

—–

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, joi, excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă