10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechVasile Blaga: Nu ne-am propus termene pentru când VOM AVEA MAJORITATE

Vasile Blaga: Nu ne-am propus termene pentru când VOM AVEA MAJORITATE

Vasile Blaga, copreşedintele PNL,  a declarat la scurt timp după semnarea protocolului de colaborare politică şi parlamentară dintre PNL şi PSRO, că partidul său nu şi-a propus termene pentru formarea unei majorităţi pentru căderea Guvernului Ponta şi nu doreşte ca preşedintele Iohannis să-i facă această majoritate, scrie Mediafax.Evident că nu ne-am propus termene pentru când vom avea o majoritate. Guvernul nu poate fi schimbat decât în mod democratic şi, desigur, vom discuta cu toate forţele politice cu care suntem în Parlament, cu excepţia PSD, şi cu parlamentarii independenţi pentru a crea aceasta majoritate democratic. Nu ai cum să dai jos altfel Guvernul, suntem o ţară a UE“, a spus Blaga, întrebat în legătură cu numărul parlamentarilor necesari pentru a construi o majoritate.

El a adăugat că PNL este în parteneritat cu preşedintele Klaus Iohannis, dar că este treaba PNL să-şi creeze o majoritate parlamentară, şi nu a preşedintelui României. “PNL este în parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis, am sprijinit programul său «România lucrului bine făcut», dar, pe de altă parte, este treaba PNL să-şi creeze o majoritate, nu a preşedintelui României“, a arătat Blaga. Nu ne aşteptăm şi nici nu ar fi de dorit să ne facă majoritatea Klaus Iohannis, nu dorim acest lucru, ar însemna că nu s-a schimbat nimic în ţară în 16 noiembrie“, a mai spus Blaga.

CITEŞTE ŞI  Protocol de colaborare politică şi parlamentară între PNL şi partidul lui Geoană

Întrebat dacă şi Klaus Iohannis sprijină PNL, având în vedere că guvernează cu PSD, Blaga a afirmat că preşedintele nu guvernează, ci respectă Constituţia, arătând că acest Guvern are, din punctul de vedere al regulilor democratice, majoritate în Parlament, iar preşedintele României colaborează atât cât este necesar cu premierul. Nu mi-aş dori să vedem din nou discuţii de genul: cine merge la Bruxelles sau alte teorii de genul ăsta, pentru că ne-am săturat cu toţii, s-a săturat şi naţia de astfel de discuţii sterile şi uneori inutile“, a adăugat Blaga.

Blaga a mai arătat că a trimis programul de guvernare al PNL şi UDMR, grupului minorităţilor şi UNPR. “Domnul Oprea a spus că îl sprijină pe Victor Ponta şi nu PSD. Pas cu pas. Lucrurile sunt în evoluţie”, a adăugat Blaga.

Preşedintele PSRO, Mircea Geoană, a arătat că preşedintele României nu a avut legătură cu semnarea protocolului dintre PSRO şi PNL şi că este o discuţie între partide şi parlamentari. Am trăit şi momentul 2004 şi 2009 când Traian Băsescu pur şi simplu a siluit democraţia românească şi şi-a creat cu mijloace totalmente nedemocratice şi neconstituţionale majorităţi după placul său. Faptul că noul preşedinte procedează diferit este de aplaudat. Nu este treaba preşedintelui să facă şi să desfacă majorităţi în Parlament, este problema noastră, a partidelor, a parlamentarilor să facă acest lucru“, a adăugat Geoană.

PNL, reprezentat de Vasile Blaga, şi PSRO, reprezentat de Mircea Geoană, au încheiat, joi, un protocol de colaborare politică şi parlamentară care îşi propune formarea unei majorităţi parlamentare în perspectiva adoptării unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

Potrivit protocolului, PNL şi PSRO îşi propun susţinerea învestirii unui nou guvern şi formarea unui Consiliu Consultativ cu reprezentanţi din ambele forţe politice cu scopul de a dezbate problemele politice de pe agendă şi de a conveni poziţii comune ale celor două partide. În protocol se precizează că se va institui un mecanism de cooperare parlamentară pentru stabilirea nor poziţii comune privind sistemul electoral, finanţarea partidelor, modificarea Constituţiei, reorganizarea administrativ-teritorială. Durata protocolului se întinde pe perioada actualei legislaturi parlamentare, cu posibilitatea de prelungire pentru legislatura 2016-2020.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă