10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechVasile Blaga: Ponta și-a pierdut autoritatea în PSD. În toamnă vom depune...

Vasile Blaga: Ponta și-a pierdut autoritatea în PSD. În toamnă vom depune o nouă moțiune de cenzură

Vasile Blaga, copreședintele Partidului Național Liberal, a declarat miercuri seara la postul de televiziune Realitatea TV că premierul Victor Ponta și-a pierdut autoritatea de care se bucura în PSD. Ca atare, Blaga susține că PNL este pregătit să preia frâiele guvernării din toamnă când partidul său va depune o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

"Probabil că Victor Ponta și-a pierdut autoritatea în partid și își pregătește venirea în țară. Problema lui e cu justiția. Probabil că își pregătește cu lovituri de artilerie, cu gesturi de genul ăsta, venirea în țară. Dacă ține la România și la PSD va trebui să își dea demisia. Mai e o problemă: multă lume din toate zonele a zis <<ce le-a venit să depună o moțiune de cenzură pe dreptul de vot>> E singura lege pe care nu am reușit să o trecem. Le e frică, în continuare, de diaspora. El trebuie să plece pentru că a făcut atunci un lucru incredibil: nu a mărit numărul de secții de vot. A pierdut alegerile, a zis că învățat, a făcut pe spășitul, după ce a venit din Dubai, ca până la urmă…", a declarat Vasile Blaga.

Liderul PNL a mai spus că social-democrații ar fi trebuit să îl dea afară pe Victor Ponta după ce a pierdut alegerilor parlamentare. "Ar fi trebuit să îl dea afară PSD și atunci se reinventa PSD. PSD se poate reinventa, făcând o serie de schimbări. Dacă Ponta lua și modifica statutul, astăzi nu mai era președinte la PSD. Nu tot el spunea <<dacă voi fi acuzat sau trimis în judecată, voi pleca>>. Și-a bătut joc de români și, mai mult, și în aproape 30 de primării nu s-au organizat alegeri, în vreo 19 colegii nu s-au organizat alegeri și nici nu se mai pot organiza pentru consilii județene și primării pentru că10 iunie a trecut și asta a vrut Ponta".

Cât despre preluarea guvernării, Blaga a mai spus că "să luam pe îndelete. Suntem primul partid din România care a venit cu un proiect, criticat de guvernare, îmbunătățit după discuții și în partid și cu mediul de afaceri academic, perfectibil în continuare. Suntem pregătiți, avem un program, e public, avem și oamenii pregătiți, mai trebuie să creăm o majoritate. În toamnă vom depune o moțiune de cenzură. Victor Ponta nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului României. Grija lui e să stea agățat zi de zi de scaunul de la Palatul Victoria. În orice stat democratic, orice om în situația lui și-ar fi dat demisia, dar asta înseamnă să fii bărbat politic și să îți asumi când știi că faci rău țării tale. Așa nu se mai reinventează niciodată. Lucrurile astea fac mult rău României. Trebuie să plece din curtea Guvernului. Militez pentru ca PNL să preia guvernarea, e nevoie de un program de guvernare coerent", a mai spus copreședintele PNL, Vasile Blaga.

 

 

 

 

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă