16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechVasile Blaga RESPINGE acuzaţiile lui Vâlcov. Ce a declarat liberalul înainte de...

Vasile Blaga RESPINGE acuzaţiile lui Vâlcov. Ce a declarat liberalul înainte de şedinţa PNL

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a respins acuzaţiile formulate de Darius Vâlcov, potrivit cărora liberalul a intervenit în licitaţiile pentru lucrările din Slatina.

Blaga a subliniat că cel mai probabil Vîlcov încearcă să scape de pedeapsă, sau să obţină o reducere a acesteia. 

“Nu i-am cerut domnului Vâlcov şi nimănui să acorde cuiva vreun contract. Nu are niciun motiv să spună lucrurile astea. Domnul Vâlcov cred că pentru a-şi rezolva probleme faţă de subordonaţi aşa a declarat prima dată acolo. Nu am intervenit nicoodată pentru nimeni. Probabil că vrea să scape de pedeapsă. Nu puteam şi nici nu e logic ca în 2009 să discut cu el de contracte în 2010”, a precizat Blaga.

În ceea ce priveşte spusele lui Theodor Bernea, Blaga a declarat că nimeni nu a venit vreodată la el să îi ceară ceva şi a subliniat că Bernea a declarat că a discutat cu ”doi colegi din eşalonul doi, domnul Liga şi domnul Popescu”. Referitor la acuzaţiile că ar fi controlat firma lui Bernea prin intermediul fiicei sale, liberalul a subliniat că fiica lui nici măcar nu îl cunoaşte pe Bernea. 

”Domnul Liga şi domnul Popescu nu au venit niciodată la mine să mă roage sau să îmi sugereze să intervin în favoarea firmei Tehnologica. Cum să controlez firma asta? E firma domnului Berna, sau a cui o fi, cu cine o fi asociat”,  a mai spus Blaga, precizând că Theodor Berna nu era sponsor la partid.

Citeşte şi: RECHIZITORIU. Vâlcov l-a DENUNȚAT pe Blaga la DNA. CARE sunt acuzațiile și ce răspunde Blaga

Vâlcov a declarat în faţa anchetatorilor că Vasile Blaga a intervenit pentru ca firma Tehnologica Radion să câştige licitaţiile din Olt şi, mai mult, s-a şi interesat de derularea acestor licitaţii.

“Sub acelaşi aspect al atribuirii lucrărilor către S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L., reprezentantul S.C. BIFF INTERNATIONAL S.R.L. şi participant la licitaţiile pentru lucrările Slatina, Scorniceşti-Potcoava şi Drăgăneşti-Piatra Olt, a declarat că S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L. nu a îndeplinit criteriile pentru a câştiga cele 3 licitaţii şi că, după procedura licitaţiilor şi epuizarea căilor de atac în instanţă, a discutat personal cu VÂLCOV DARIUS BOGDAN în biroul acestuia care i-a spus că nu va putea să execute lucrările, întrucât licitaţiile trebuiau câştigate de „S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L., firmă care este controlată de domnul VASILE BLAGA, prin fiica acestuia” se arată în rechizitoriul lui Darius Vâlcov.

Conform declaraţiilor făcute de Darius Vâlcov, şi confirmate de Minel Florin Prina, atribuirea lucrărilor către S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L. a fost determinată de intervenţia lui Vasile Blaga.

“Astfel, inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN a arătat că în anul 2009 a fost chemat de VASILE BLAGA la sediul central al Partidului Democrat Liberal şi i-a spus, confidenţial, că ştie că în Olt se va licita pentru nişte lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, transmiţându-i, fără echivoc, că alocarea în viitor a fondurilor pentru unele lucrări la Primăria Slatina se va face sub condiţia ca S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L. să câştige licitaţiile”, se mai precizează în rechizitoriul lui Darius Vâcov.

 Astfel, Vâlcov trebuia să intervină pentru anularea licitaţiilor, pentru ca S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L., prin reprezentantul său BERNA THEODOR, să câştige toate cele 3 licitaţii.

“În justificarea interesului manifestat de VASILE BLAGA,  inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN a arătat că avea cunoştinţă că BERNA THEODOR a fost consilier personal al Preşedintelui României, că S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L. era condusă „din umbră” de către greii PDL de la acea vreme, „printre care se afla şi domnul VASILE BLAGA”, se mai arată în documentul citat.

De asemenea, ginerele lui Vasile Blaga a fost reţinut de procurori într-un dosar de evaziune fiscală. Ionuţ Rudeanu este acuzat de procurori de o evaziune fiscală de aproximativ 600.000 de euro. 

Citeşte şi: Reţeaua evazionistă a ginerelui lui Blaga

Astfel, PNL ţine la această oră o şedinţă în care se va discuta scandalul în care este implicat co preşedintele partidului, Vasile Blaga. Şedinţa de vineri a liberalilor urma să se ţină pentru a se finaliza programul de guvernare si statutul, în perspectiva Consiliului Naţional care va avea loc sâmbătă la Piteşti.

 

Cele mai citite

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă