15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechVicepreședinte PNL: Corpul de Control al premierului, organ de poliţie politică ce...

Vicepreședinte PNL: Corpul de Control al premierului, organ de poliţie politică ce încalcă legea

Vicepreşedintele PNL, senatorul Alin Tişe, solicită Guvernului desfiinţarea Corpului de Control al primului-ministru, întrucât este "un organ de poliţie politică al premierului care încalcă legea”,relatează Mediafax.

Alin Tişe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că îi cere preşedintelui Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, să sesizeze organele abilitate pentru a verifica modul de cheltuire a unor sume din fondul de rezervă al Guvernului.

“Cer Guvernului desfiinţarea Corpului de Control al primului-ministru, este un organ de poliţie politică al premierului, care nu respectă legea. În aceste condiţii nu poate să ceară altor instituţii să respecte legea. Acestui Corp de Control ar trebui să i se interzică efectuarea de controale în teritoriu, în condiţiile în care raportul Curţii de Conturi a descoperit că Secretariatul General al Guvernului (SGG), de care aparţine acest corp, a cheltuit ilegal bani din fondul de rezervă al Guvernului. De asemenea, cer preşedintelui Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, să sesizeze organele abilitate spentru a verifica modul de cheltuire a acestor sume, dar şi activitatea Corpului de Control şi a SGG”, a spus Tişe.

În raportul Curţii de Conturi pe 2013 se arată că Secretariatul General al Guvernului a făcut “cheltuieli ilegale şi ineficiente”, în condiţiile în care premierul Victor Ponta şi ministrul Liviu Dragnea au mărit de cinci ori fondul de rezervă al Guvernului, până la 1,5 miliarde de lei, asubliniat el.

“Din aceşti bani, prin pixul ministrului Liviu Dragnea s-au dat bani în campania electorală primarilor traseişti. Corpul de Control al premierului ar trebui să se autosesizeze, dar nu va controla niciodată acest lucru, astfel încât nu îşi mai justifică activitatea”, a completat vicepreşedintele PNL.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă