21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăTechVictor Ponta: De ce a pierdut PSD alegerile? Atitudinea de siguranță absolută...

Victor Ponta: De ce a pierdut PSD alegerile? Atitudinea de siguranță absolută și suficientă a social-democraților, în fața unui candidat PNL muncitor și hotărât

 Fostul premier Victor Ponta a analizat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, modul în care s-au desfășurat alegerile parțiale de duminică, la Târgu Jiu. Astfel, el a pus rezultatul pe seama atitudinii liderilor PSD.

„De ce rezultatele PSD la Târgu Jiu ( dar și Craiova) NU SUNT o surpriză și, mai ales, de ce votul din aceste orașe tradițional pro-PSD (unde PNL este o prezența firavă) reprezintă un semnal important pentru toată țara?!?  În decembrie 2016 la alegerile parlamentare am obținut în Gorj un rezultat pozitiv fără precedent: cinci parlamentari din totalul de șapte, reprezentând județul ( patru deputați din 5 și 1 senator din 2); cu acea ocazie PNL obținea un mandat din șapte și ALDE încă unul!  În iunie 2017, PSD pierde Primăria Târgu Jiu după 17 ani cu o diferență zdrobitoare. În iunie 2016, Olguța Vasilescu câștiga primăria Craiova, cu 62% din voturi, ulterior devenind chiar ministru. Ieri, candidatul PSD câștiga cu 42% la o prezența catastrofală de sub 20%. O să mă refer la Târgu Jiu, orașul de care este legată toată cariera mea politică, unde am câștigat toate alegerile la care am participat din 2004, unde am mulți prieteni și susținători cu care am lucrat împreună și unde în această perioadă se construiește noul stadion, șoseaua de centură, blocuri ANL”, scrie Victor Ponta.

El oferă câteva explicații pentru care PSD a pierdut alegerile, dând vina pe „atitudina de siguranță absolută și suficientă a PSD”.

„De ce a pierdut PSD? 1. Atitudinea de siguranță absolută și suficientă a PSD (pe modelul de la „centru") în fața unui candidat PNL foarte muncitor și hotărât. L-am învins pe dl. Romanescu în competiția directă pentru Camera Deputaților cu 52-30% în 2008 cu multă muncă din partea întregului activ PSD și după o luptă oricum dificilă. E profund greșit să crezi că doar te prezinți la alegeri și victoria vine de la sine, într-un oraș care a votat în ultimii 15 ani în special pentru Cîrciumaru și Ponta  și doar în subsecvent pentru partidul pe care îl reprezentau aceștia!”, afirmă fostul premier al României.


 

Victor Ponta mai susține că șeful PSD i-ar fi amenințat pe liderii locali să nu îl cheme în campanie.

„Liviu Dragnea i-a amenințat pe candidatul PSD la primărie și pe liderii locali că dacă <<îl chemați pe Ponta în campanie și vă afișați cu el vă tai toate proiectele de la Ministerul Dezvoltării>>! Deși am insistat să fiu implicat în orice mod teama acestora a prevalat și așa am fost <<exclus>> din campanie pentru prima data din 2004! Într-un oraș mic, așa cum e Târgu Jiu, aceste lucruri se află imediat. Oamenii nu au încredere într-un partid care pune pe primul loc luptele egoiste din interior și nu interesul orașului și al lor”, mai precizează el.

În opinia lui Victor Ponta, alegătorii PSD sunt dezamăgiți de mai multe subiecte, precum Legea salarizării, care „s-a terminat cu o poveste amară”.

„Dezamăgirea alegătorilor PSD față de subiectele la nivel național din perioada campaniei: Legea salarizării, care a creat mari așteptări și s-a terminat cu o poveste amară,  forțările conducerii PSD de a da jos propriul Guvern, fără a explica deloc care este motivul; aroganța agresivă a unor lideri PSD de la televiziuni, care sfidează realitatea pe care oamenii o văd cu ochii lor, faptul că acum toată lumea a înțeles că au fost păcăliți în campania de la parlamentare cu povestea <<Victor este prietenul meu. O să aibă mari funcții după alegeri așa că votați PSD”, a conchis el.


 Citește și:  ALEGERI PARȚIALE. USR reclamă blatul PSD-PNL pentru Primăria Târgu-Jiu. DECLARAȚIE EXCLUSIVĂ

Radu Miruță, candidatul USR la Primăria Târgu-Jiu în alegerile parțiale de duminică, a acuzat, într-o declarație în exclusivitate acordată ”României libere”, existența unei înțelegeri tacite între PSD și PNL, care sporește șansele candidatului social- democrat de a câștiga fotoliul de edil-șef al municipiului.


 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă