21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechVIDEO. Liberalii vor să desfacă în instanţă USL, dar au pierdut originalul...

VIDEO. Liberalii vor să desfacă în instanţă USL, dar au pierdut originalul documentului care atestă înfiinţarea Uniunii

Liberalii vor să desfacă în instanţă USL, dar au pierdut originalul documentului care atestă înfiinţarea Uniunii. Astfel, membrii partidului s-au văzut nevoiţi să ceară o copie a Protocolului USL de la Tribunalul Bucureşti. Cu toate actele în ordine, preşedintele PNL, Klaus Iohannis speră acum să îngroape definitiv şi oficial lozinca "USL trăieşte", informează Gâdul.info.

PNL a ieşit de la guvernare în luna februarie a acestui an, după ce ruperea Uniunii Social Liberale a fost votată în Delegaţia Permanentă a partidului.

Recent, membri ai partidului au descoperit că Protocolul USL a fost pierdut din actele oficiale PNL, iar copia originalul a fost obţinută în cele din urmă de la Tribunalul Bucureşti pentru a continua acţiunea în instanţă, susţin jurnaliştii de la gandul.info.

Săptămâna viitoare, liberalii vor prezenta un document în Delegaţia Permanentă a partidului pentru denunţarea USL în faţa magistraţilor.

Liderii PNL au luat în calcul şi statutul aleşilor locali înainte de a demara acţiunea juridică. 

„După ruperea USL nu era foarte clar dacă nu se generau inconveniente la nivelul administraţiei locale, când se înlocuieşte un consilier, pentru nu a fi private partidele din acea listă de dreptul de a-şi înlocuit consilierul. Am aflat că nu există consecinţe juridice şi poate fi denunţată fără probleme alianţa", a declarat Crin Antonescu. 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă