14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechVIDEO. Dragnea: NU o să mă mai intereseze şefia PSD, dacă continuă...

VIDEO. Dragnea: NU o să mă mai intereseze şefia PSD, dacă continuă lucrurile aşa

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, după ședința BPN, că, dacă lucrurilecontinuă ”așa”, nu mai este interesat de șefia partidului, potrivit Mediafax. El a fost întrebat despre succesiunea în PSD, în lumina discuțiilor dintre Dan Șova și Viorel Hrebenciuc.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/9baa3b7128e1be37655dade78b8877c6/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

“Dacă mai continuă lucrurile aşa, nu o să mă mai intereseze (funcţia de preşedinte al PSD, n.r.). Mă interesează să ajungă Victor Ponta preşedintele României. Chiar cred că avem nevoie. Asta mă interesează. Restul… din ce în ce mai puţin”, a răspuns Dragnea.

Citește și: Şova, Ghiţă şi Vanghelie s-au autosuspendat din toate funcţiile pe care le au în PSD. Ponta zice că "I-am autosuspendat". Reacţia lui Vanghelie

El a arătat că nu l-a întrebat pe Dan Şova, în BPN, despre afirmaţiile făcute în discuţia cu Hrebenciuc despre şefia viitoare a partidului.

Întrebat dacă l-a întrebat pe Şova ce a fost cu discuţia despre şefia partidului şi dacă i-a cerut explicaţii în acest sens, Dragnea a răspuns: “Nu. Trebuia? Doamne fereşte, eu nu sunt procuror”.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost anunţat, luni, de procurorii DNA că este urmărit penal într-un nou dosar, în care este acuzat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi cumpărare de influenţă.

Potrivit DNA, Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului.

În acelaşi dosar, Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, în 17 octombrie, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Național al partidului şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, i-ar fi cerut senatorului Dan Şova să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse.

Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis lui Şova, în schimbul intervenţiilor sale, că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi.

Viorel Hrebenciuc i-a promis lui Dan Şova, dacă acesta îl ajută cu abrogarea unui articol care îl incriminează, sprijin la şefia PSD în defavoarea lui Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea, deputatul spunându-i senatorului, într-o discuţie interceptată: "Să nu fie Liviu! (…) Mă focusez pe tine".

Potrivit anchetatorilor, influenţa lui Hrebenciuc asupra lui Şova este confirmată, potrivit unui alt fragment de discuţie, de modul în care deputatul i se adresează senatorul, de raportul de autoritate dintre cei doi şi de modul în care purtătorul de cuvânt solicită sprijin pentru obţinerea şefiei PSD. În acelaşi context, Hrebenciuc i-a promis lui Şova că va convinge mai mulţi membri ai PSD aflaţi în sfera sa influenţă să îl susţină pentru preşedinţia partidului.

"HREBENCIUC VIOREL: Sigur, e corect aşa. Şi cum am vorbit cu tine la faza cu preşedintele şi modernizezi puţin – adică să mai fie şi activitate la partid. Clar că te impui. Orice aprobă partidul. Ai forţă imensă, Dane, ascultă ce spun! Nu sunt nebun. Cel mai mare partid! Solid, e solid, ascultă-mă ce spun! Nu contează că dispare un baron sau altul, nu contează, Dane!
ŞOVA DAN: Partidul merge.
(…)
ŞOVA DAN: În legătură cu epoca post Victor, toată lumea cu care am vorbit, toată lumea merge cu mine. Nu îl vor pe Liviu în primul rând.
HREBENCIUC VIOREL: Asta este problema.
ŞOVA DAN: Este negativ.
HREBENCIUC VIOREL: Boss, pentru mine, cum să-ţi spun ţie, să nu fie Liviu! În rest, nu am o problemă, practic şi normal ca mă focusez pe tine, ştii".

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă