6.4 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăTechVIDEO. Lider social-democrat înregistrat povestind cum l-a determinat pe mitropolitul Ardealului să...

VIDEO. Lider social-democrat înregistrat povestind cum l-a determinat pe mitropolitul Ardealului să colaboreze pentru a convinge credincioșii să voteze PSD și ALDE | TOP cele mai CITITE în decembrie

Redacția „România liberă” a intrat în posesia unei înregistrări în care se vorbește despre implicarea Bisericii Ortodoxe Române în alegerile parlamentare, prin intermediul mitropolitului Ardealului Laurențiu Streza. Sursa noastră spune că în înregistrare ar fi liderul PSD Hunedoara și candidatul pe primul loc la Camera Deputaților, Laurențiu Nistor.

Articolul a fost cel mai citit articol al acestei saptamâni.

Astfel, persoana înregistrată, despre care sursa noastră spune că este Laurențiu Nistor, explică cum preoții ar urma să îi îndemne pe credincioși să voteze cu PSD sau ALDE la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Bărbatul se laudă că a avut o întrevedere cu mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza. În acest context, mitropolitul Ardealului i-ar fi spus că PSD este „singurul partid care mai poate salva România” astfel că, din acest motiv, i-ar fi dat asigurări că va discuta cu preoții să îi îndemne pe români să voteze pentru social-democrați.

„Când i-am spus lui Înalt Preasfințitul că dacă nu suntem atenți, România asta se va duce într-o parte, din care nu ști dacă ca mai putea fi readusă cândva, mi-a zis: <<aveți dreptate, dar dacă vreți să mai continuăm despre politică, să îmi spuneți din ce partid faceți parte>>. Am rămas chiar surprins. I-am spus că din PSD fac parte din 1990 până acm. M-a pupat și mi-a zis: <<sunteți singurul partid care mai puteți salv România, și eu o să le spun la toți colegii mei să vorbească cu omenii, să îi îndemnăm să voteze cu PSD și ALDE”, explică bărbatul, în înregistrare.

Totodată, persoana din înregistrare, despre care sursa noastră săpune că este liderul PSD Hunedoara, mai susține că Laurențiu Streza i-ar fi spus că „se învârte în sfere și mai mari”.

„Eu mă învârt în sfere și mai mari și dacă vreți, vă spun eu cum este USR plătit de Soros. Un cetățean american de origine maghiară nu o să uite niciodată că Ardealul a fost alipit patriei mamă, adică României. Iată că și Biserica acum s-a trezit la realitate și îmi pare rău că i-am spus-o și asta. L-am întrebat de ce nu a făcut asta și în 2014, pentru că o mare față bisericească a spus atunci că și ăla e om și celălalt, nu ne băgăm noi. După ce au văzut atacul care se face împotriva bisericilor de orice cult, dar în special Biserica Ortodoxă, acum și-au dat seama și înaltele fețe bisericești”, se mai aude în înregistrare.

Acesta a vorbit despre locul unde a avut loc întâlnirea cu mitropolitul Streza: „Ieri am fost profund marcat de ceea ce am văzut la Hramul Mănăstirii Prislop. Am fost cu domnul Bobora (vicepreședintele CJ HUnedoara – n.red), au fost vreo nouă episcopi, care au venit de la distanță la noi aici, cu 60 de preoți. Vă puteți imagina? A fost Înalt Preasființitul Mitropolit al Ardealul, Laurențiu Streza, cu care am purtat niște discuții„

Redacția RL l-a contactat pe Laurențiu Nistor. Inițial acesta nu a raspuns la telefon, dar a sunat înapoi după ce i s-a transmis un sms cu informațiile pe care le-am primit.

Pe un ton iritat și folosind o abordare lipsită de politețe, liderul PSD Hunedoara a repetat inițial că nu are ce comenta și că nu vrea să discute ”prostii din acestea”. După ce i s-a atras atenția că nu a ascultat toate informațiile, pentru a putea decide dacă sunt prostii sau nu, Laurențiu Nistor și-a potolit tonul și a acceptat să asculte toate detaliile din înregistrare.

Președintele PSD Hunedoara a recunoscut apoi că s-a întâlnit cu mitropolitul Laurențiu Streza la Hramul Mănăstirii Prislop și că au stat de vorbă. Însă Nistor a negat că ar fi discutat despre politică cu înaltul prelat al BOR și susține că nu știe cine e bărbatul din înregistrarea audio care are o voce asemînătoare cu a lui. ”Nu știu de ce seamănă vocea din înregistrare cu vocea mea. Eu m-am întâlnit la Prislop cu Laurențiu Streza, dar nu am vorbit politică”, a spus Nistor. În final, acesta a spus că totul e o înscenare, dar că nu știe cine și de ce ar fi făcut așa ceva: ”Apar și ziare cu mine, cu tot felul de prostii prin județ, să știți!”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă