13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechVIDEO. Stenograma ședinței PSD din sala mare a Consiliului Judeţean Vâlcea: Să...

VIDEO. Stenograma ședinței PSD din sala mare a Consiliului Judeţean Vâlcea: Să nu puneți oameni fără telefoane mobile

Ședințele PSD din teritoriu par desprinse din comunism. Președintele organizației dă indicații, iar ”colegii de partid” execută. Astfel, președintele Ion Cîlea vrea să implice în campanie doar ”oameni capabili”, cu studii superioare și neapărat să aibă telefon mobil. Publicația Jurnal Vâlcean a publicat stenograma acestei ședințe.

Preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, le-a vorbit punctual colegilor de partid despre ce au de făcut în cursa electorală pentru europarlamentare, insistând pe importanţa celor trei responsabili pe secţia de votare, dar şi pe întocmirea listelor cu votanţii partidului.

 

 „Vă rog eu din tot sufletul, hai să lăsăm prieteniile, rudeniile şi tot ce ar putea să împiedice selectarea unor oameni de foarte bună calitate şi să-i alegem pe cei mai buni.

Aceştia trebuie să fie oameni pregătiţi care au în preocuparea profesională exerciţiul cifrelor. Ar trebui să fie de regulă economişti, ingineri, statisticieni, informaticieni. Sigur, şi cu alte pregătiri, dar să fie oameni integri. Eu aş zice că, în primul rând, trebuie să moară cu doctrina partidului în suflet…

Acolo trebuie puşi cei mai valoroşi oameni. Oameni care să aibă capacitatea de interpretare juridică corespunzătoare a ceea ce se întâmplă în secţia de votare. Şi atunci când constată o ilegalitate imediat să sară ca ars să oprească votarea, să ia măsurile care sunt stabilite, fără să aibă jenă sau frică de preşedinte care, chipurile, este judecător sau nu ştiu ce este.

Acolo, dânsul reprezintă interesele unui partid şi trebuie să fie foarte atent la problematică. Trebuie să aibă o rezistenţă fizică deosebită. Oameni care nu picotesc după şase ore, care rezistă până la închiderea procesului de votare, au atenţie distributivă şi sunt foarte atenţi la tot ce se întâmplă acolo până în momentul în care se încheie procesul-verbal. E nevoie de oameni foarte rezistenţi, oameni care au mai trecut prin aşa ceva. Nu oameni care să zică: «Mi-e foame, mi-e sete…». O zi nu moare nimeni”, a spus președintele.

Să aibă telefoane mobile!

”Să nu puneţi oameni fără telefoane mobile. Să aibă credit valabil şi acumulator pentru asigurarea funcţionării pe parcursul a 24 de ore. De acolo, ei iau o indemnizaţie, cât de cât”, a ținut să precizeze președintele PSD Vâlcea. 

”Dacă eu pun unul fără telefon sau unul care se vaită săracul că nu are resurse financiare să-şi alimenteze telefonul, vă spun, nu putem face nimic. Trebuie să aibă telefonul în permanenţă în funcţionare, cu cablu de încărcare, cu tot ce trebuie, în aşa fel încât să poată să rezolve toate aceste probleme. Vom face o instruire foarte serioasă a reprezentanţilor în secţiile de votare şi avem în vedere pregătirea acestora în cinci centre”, a subliniat Ion Cîlea.

Pe de altă parte, secretarul executiv al PSD, Dumitru Persu, le-a explicat oamenilor cum să nu pună toate afișele din prima zi, deaorece ar putea să rămână fără ele, până la finalul campaniei. 

 ”Să folosiţi cel mult 65% din aceste materiale, restul de 35% să-l folosiţi pe parcurs sau cu o zi sau două înainte de alegeri. Localitatea dumneavoastră trebuie să fie roşie… Chiar dacă se sperie unii şi ne critică! Trebuie să aibă culoarea vieţii. Culoarea sângelui, culoarea omului sănătos şi la minte şi la trup şi nu trebuie să ne fie frică să înroşim comuna cum trebuie! În prima etapă vă vom trimite câte un banner, pentru că nu am avut posibilităţi financiare”, a spus Persu.

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă