13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăTechPrimarul interimar al Capitalei, un consilier din partidul lui Oprea

Primarul interimar al Capitalei, un consilier din partidul lui Oprea

UPDATE: Ștefănel Dan-Marin este primarul interimar la Capitalei. El a fost ales atât cu sprijinul UNPR cât și cu spirijinul PSD și a primit 39 de voturi din 40. 

—–

Viceprimarul din partea PNL, Cornel Pieptea, a demisionat din funcție, înainte de alegerea în CGMB a primarului interimar al Capitalei, iar în locul său a fost ales consilierul UNPR Ştefănel Dan Marin. Această mișcare confirmă zvonurile că funcția de primar interimar al Capitalei ar putea fi preluată de consilierul Marin Șfefănel Dan. 

Marin Ștefănel Dan face parte din PP-DD, însă, ulterior, a fost absorbit de partidul lui Gabriel Oprea, UNPR.  El este președinte al PPDD Sector 5. Din 2012 politicianul ocupă funcția de consilier general. 

Viceprimarul din partea PNL, Cornel Pieptea, a anunțat, încă de săptămâna trecută, că nu dorește să preia atribuțiile lui Oprescu. În schimb, viceprimarul din partea PSD Dan Darabonț nu a avut o poziție oficială vizavi de preluarea interimatului la Primăria Capitalei. La solicitarea României Libere, reprezentantul cu presa al PSD nu a putut să precizeze dacă Darabonț intenționează sau nu să preia atribuțiile lui Sorin Oprescu. 

În condițiile în care niciunul dintre cei doi viceprimari nu va dori să preia interimatul la Primăria Capitalei, legea prevede alegerea unor noi viceprimari care să își asume această funcție. 

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, va lua, marți, decizia de suspendare a primarului Oprescu, după ce decizia de arestare pe 30 de zile a rămas definitivă.

Cel mai probabil, Consiliul General al Municipiului București se va întâlni în această seară pentru a alege interimarul.

  Cine este Marin Ștefănel Dan

Marin ștefănel-Dan s-a născut pe 19 iulie 1976 în Turnu Măgurele, Teleorman.

Politicianul a absolvit Facultatea de științe Politice și Administrative, fiind licențiat în științe Administrative, în anul 1999 la Universitatea București. A intrat în politică în 2008, însă nemulțumirea față de partidul în care intrase inițial l-a determinat să treacă la PP-DD. în prezent are profesia de analist politic. 

În prezent,  Marin Stefănel – Dan face parte din Partidul Poporului – Dan Diaconescu, partid absorbit de UNPR în iunie 2015, 
  
 

 

 

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă