12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăTechVoiculescu a fugit de la propria conferință de presă

Voiculescu a fugit de la propria conferință de presă

Patronul trustului de presă Intact, Dan Voiculescu, a organizat, duminică, o conferință de presă, dar refuzat să răspundă la întrebările prese legate de dosarele sale și a părăsit conferința.

„Sunt într-un control judiciar, nu vreau să fac niciun fel de comentarii legate de procese şi dosare, pentru că nu mi se spune direct, dar consider că e decent să mă abţin de la comentarii", a spus Voiculescu.

Dan Voiculescu a declarat, totuși, că în niciun dosar în care este anchetat nu există vreo probă materială directă sau indirectă împotriva sa. 

În plus, el le-a mai spus jurnaliștilor că din anul 2004 nu a mai avut de-a face cu nicio activitate comercială. 

Acesta a refuzat să ofere clarificări, la finalul conferinței de presă, despre dosarele în care este cercetat și să răspundă la întrebările pe teme economice și juridice, delegându-i pe avocatul său, Gheorghiță Mateuț, și una dintre consilierele sale, pentru a oferi lămuriri jurnaliștilor.

Dan Voiculescu a precizat că a mai înființat un ONG care va avea ca obiect de activitatea anchetarea tuturor activităților președintelui Traian Băsescu din 1989 până în prezent, în special în ultimii 10 ani. El a mai discutat și cu mai mulți profesori renumiți din dreptul penal pentru a realiza un manual format numai din studii de caz, mai exact, „cele mai aberante din justiția română”. 

„Sentimentul pe care îl trăiam în vremea lui Ceaușescu era unul de revoltă, n-am crezut că o să ajung să mai trăiesc astfel de sentimente. Sunt unul dintre cei mai hotărâți admiratori ai unui stat de drept autentic”, a spus Dan Voiculescu. 

„În niciun dosar, în niciun proces, nu există nicio probă materială directă sau indirectă împotriva mea. Concluzia mea este că, după ce Antena 3 a difuzat probele care au stat la baza arestarii fratelui președintelui României, a pornit o răbufnire a unor oameni, care au declanșat imediat fel de fel de atacuri”, a mai spus fondatorul PC. 

„Aș vrea să le transmit oamenilor minunați de la Antena 3 că nu există niciun motiv să se rușineze, nu am făcut nimic. Dar sunt dispus să-mi asum consecințele disputei politice cu Traian Băsescu, în care m-am implicat în ultimii ani", a completat Voiculescu. 

Luni, 7 iulie, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit un nou termen în dosarul privatizării ICA.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă