15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialALEGERI PREZIDENŢIALE. Sute de pacienţi internaţi în spitalele bucureştene vor vota la...

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Sute de pacienţi internaţi în spitalele bucureştene vor vota la urne mobile

Sute de pacienţi internaţi în spitalele din Capitală vor vota, duminică, la urnele mobile ce vor fi aduse în unităţile sanitare, în urma solicitărilor formulate de aceştia, care sunt centralizate şi înaintate, sâmbătă seară, secţiilor de votare.

La Institutul Fundeni, de pildă, ar urma să voteze 300 de pacienţi, a precizat, pentru MEDIAFAX, managerul unităţii, dr. Carmen Orban.

Până vineri după-amiază, acelaşi număr de pacienţi de la Spitalul Floreasca îşi exprimaseră intenţia de a vota. "Este posibil ca acest număr să crească, în funcţie de solicitările pe care le-am putea primi astăzi (sâmbătă – n.r.), inclusiv de la pacienţi care urmează să fie internaţi", spune purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Bogdan Opriţa.

La Spitalul "Sf. Pantelimon", 91 de pacienţi şi-au exprimat intenţia de a vota duminică, a precizat, tot pentru MEDIAFAX, managerul spitalului, dr. Gheorghe Popescu.

~~Managerul Spitalului Universitar, dr. Cătălin Cârstoiu, a explicat că listele nominale cu pacienţii care vor să voteze se predau sâmbătă, în intervalul 18.00 – 20.00, secţiilor de votare de pe raza fiecărei unităţi sanitare. În funcţie de solicitări, reprezentanţii secţiilor vor şti câte buletine de vot să aducă duminică în spitale, împreună cu urna mobilă şi timbrele autocolante care se aplică pe actul de identitate.

Pe de altă parte, medicii aflaţi de gardă în ziua scrutinului nu vor putea vota, alături de pacienţi, la urnele mobile.

Potrivit legii, pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel mai târziu în preziua alegerilor, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampilă cu menţiunea "VOTAT" şi buletine de vot – la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea. În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare şi se poate deplasa numai în raza teritorială arondată la respectiva secţie de votare.

Scrutinul de duminică pentru alegerea noului şef al statului va începe la ora 7.00 şi se va încheia la 21.00.

Cele mai citite

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă