9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul Francois Saint-Paul spune că România are obiceiul dăunător de a schimba...

Ambasadorul Francois Saint-Paul spune că România are obiceiul dăunător de a schimba toată administrația când sunt alegeri

Francois Saint-Paul, ambasadorul Franţei la București, a declarat, vineri, la Sibiu, că România ar trebui să scape "de acest obicei dăunător de a înlocui toată administraţia când sunt alegeri", potrivit Mediafax.

Ambasadorul Franţei în România a mai spus, că economia şi creşterea economică depind "de spiritul de întreprinzător", iar "administraţiile trebuie să creeze condiţiile necesare pentru dezvoltarea spiritului de întreprinzător".

"Administraţiile trebuie să creeze condiţiile necesare pentru dezvoltarea spiritului de întreprinzător. Eu primesc în fiecare săptămână firme care vor să ştie ce se întâmplă în România", a spus Francois Saint-Paul.

Întrebat ce vor să ştie despre România investitorii francezi, ambasadorul a explicat că întreprinzătorii vor "reguli de joc fără surprize, fără schimbări de reguli".

"Spiritul de întreprindere are nevoie de respectarea cuvântului dat, de aceea, la Sibiu, lucrurile au reuşit. Trebuie să existe un dialog, transparenţă, previzibilitate şi cred că în viitoarea perioadă lucrul cel mai important pentru România va fi folosirea în cel mai bun mod a fondurilor europene. Este nevoie de o administraţie care să reziste, trebuie să scăpăm de acest obicei dăunător de a înlocui întotdeauna toată lumea, toată administraţia, de fiecare dată când sunt alegeri", a declarat ambasadorul.

El a completat că "e nevoie de o administraţie competentă, care să fie interesată de rezultate".

Ambasadorul Franţei în România a explicat că, în opinia sa, "aceste idei sunt pe punctul de a progresa".

"Interesul investitorilor francezi este în mod direct legat de progresul acestei realizări", a spus el, precizând că Franţa este interesată de dezvoltarea relaţiilor economice cu România.

Ambasadorul Franţei în România a participat, vineri, la Sibiu, la aniversarea a zece ani de existenţă în oraş a companiei franceze NTN-SNR Rulmenţi.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...
Ultima oră
Pe aceeași temă