17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu: Ponta şi Iohannis sunt oportunişti și corupţi

Băsescu: Ponta şi Iohannis sunt oportunişti și corupţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu va merge la vot în turul 2, dacă rămân în cursă Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Șeful statului a explicat la Realitatea TV că amândoi politicienii sunt oportunişti şi corupţi, scrie Mediafax.

"Nu mă duc la vot, aceşti oameni amândoi sunt oportunişti şi corupţi", a spus Băsescu. Preşedintele a spus că o susţine pe Elena Udrea, care nu minte.

El a făcut referire la cele şase case "din meditaţii ale profesorului Klaus Iohannis" dar şi despr procesul acestuia legat de incompatibilitate.

"Când ştii că procesele legate de incompatiblitate sunt ca briciul, tu stai cu anii la ultima instanţă, la Înalta Curte. Dosarul e din pimăvara lui 2013, nu l-a interesat să accelereze dosarul şi intri în campanie în care rişti să îţi spună ANI că eşti incompatibil? Este un risc, eu nu spun că va fi, eu nu ştiu", a mai declarat Băsescu.

Întrebat în legătură cu corupţia lui Victor Ponta, Băsescu a amintit de faptul că acesta, printr-o hotărâre de Guvern, a solicitat ca în locul datoriei de 580 de milioane de dolari în cazul KazMunaiGaz să primească doar 200 de milioane de dolari. Întrebat dacă Ponta a luat comision în schimbul acceptării acestei reduceri de datorii, Băsescu a răspuns că este o explicaţie a atitudinii premierului. Întrebat dacă are dovezi, Băsescu a spus că dacă le-ar fi avut, le-ar fi prezentat public, mai scrie sursa citată.

El s-a arătat însă că convins că o instituţie a statului se va sesiza şi va întreba unde sunt cele 300 de milioane diferenţă.

Cele mai citite

Cum alegi un Volvo XC 60 de vânzare, în leasing, de la o agenție cu experiență

Experiența de cumpărare a unei noi mașini poate fi foarte interesantă, deoarece oferte sunt pretutindeni. Piața de profil este suprasaturată de oferte și...

Impactul Plafonării Prețurilor asupra Ratei Inflației: Analiza Politicilor PSD

Introducere la Contextul Economic Actual Banca Națională a României (BNR) a publicat recent un raport care arată că măsurile de plafonare a prețurilor inițiate de...

Parlamentul Georgiei a aprobat legea împotriva “influenței străine”, în ciuda protestelor de pe străzi

Parlamentul din Georgia a aprobat legea menită să sancționeze "influența străină", în ciuda protestelor de pe străzi și a avertismentelor că proiectul de lege...
Ultima oră
Pe aceeași temă