10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialBăsescu: Nu voi mai candida pentru nicio funcție publică în viitor

Băsescu: Nu voi mai candida pentru nicio funcție publică în viitor

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, la postul de știri Realitatea TV, că nu va mai candida pentru nicio funcție publică în viitor.

”Îmi ajunge și mie și electoratului. Visul meu este să consolidez PMP și în 2016 să ajungă în Parlament. PMP poate fi o alternativă la partidele care țin infractorii aproape”, a spus Traian Băsescu.

Președintele a afirmat că este nevoie de creșterea nivelului de transparență a serviciilor secrete. 

”Dosarele afaceriștilor care fac ilegalități se află la servicii înainte să fie la parchete. Oameni de afaceri au început să se teamă. O comunicare în acest sens este necesară. Ei comunică, practic, prin DNA și DIICOT. Asta nu este suficient ca și comunicare. Secretul are o limită. Până la limita în care stârnești teamă. Serviciile trebuie să își schimbe comunicare, astfel încât mediul de afaceri să se relaxeze. Trebuie făcută această politică”, a spus șeful Traian Băsescu.

Președintele a susținut că discutat deja cu șefii serviciilor secrete despre cazul de filaj al Elenei Udrea și Alina Bica și despre dosarul EADS.

”Am discutat cu şefii celor două servicii şi tema EADS, cu acel freelancer, astăzi, şi tema urmăririi procurorului Bica, doamnei Topoliceanu şi a doamnei Udrea. Cineva a făcut acest filaj. Nu e vorba de paparazzi, ar fi exploatat pozele peste noapte. Am întrebat. Problema mea e 'dacă nu e filaj românesc, al statului, la puterea pe care o aveţi, îmi spuneţi în câteva zile a cui'. Răspunsul lor a fost 'să caute'”, a afirmat Băsescu.

 

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă