19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialBEJ Harghita a respins contestația ACL privind pliantele ”Klaus Iohannis vrea să...

BEJ Harghita a respins contestația ACL privind pliantele ”Klaus Iohannis vrea să îți taie pensia”

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Harghita a respins o plângere a ACL, privind pliantele cu mesajul ”Klaus Iohannis vrea să îți taie pensia”, relatează Mediafax.

Președintele PNL Harghita, Stelu Platon, a declarat, vineri, că a depus contestația la BEJ întrucât după "nedemocratica Ordonanță 55", PSD a uzat de "o altă mizerabilă acțiune de intoxicare, făcută cu ajutorul Poștei Române”, prin care "în mod mincinos se afirmă că Iohannis va tăia pensiile”.

Contestația a fost analizată de către BEJ Harghita, care a decis respingerea ei.

Nemulțumit de soluția BEJ Harghita, președintele liberalilor harghiteni a afirmat că plângerea a fost respinsă "cu 5 la 4 de către majoritatea UDMR-PSD”, cu toate că în alte județe din țară, unde au fost sesizate situaţii similare, "decizia a fost firească, adică interzicerea difuzării unor astfel de materiale calomnioase”.

Din acest motiv, Stelu Platon afirmă că a trimis contestația, spre soluținare, la Biroul Electoral Central.

La rândul său, președintele BEJ Harghita, judecătorul Banyai Eniko, a declarat, vineri, că instituţia pe care o reprezintă a avut în vedere faptul că pliantele respective "nu încalcă ordinea de drept".

"Pe de altă parte, cei care vor să voteze au posibilitatea să se informeze de platforma electorală a fiecărui candidat în mod corect și să voteze în cunoștință de cauză”, a spus Banyai.

Potrivit judecătoarei, aceasta a fost prima contestație depusă la BEJ Harghita.

Săptămâna trecută, ACL acuza PSD că transmite pensionarilor, prin intermediul Poștei Române, pliante care fac parte dintr-o campanie împotriva lui Klaus Iohannis și în care se precizează, în mod fals, că acesta "va gira tăieri de pensii și salarii", solicitând publicarea contractului încheiat de PSD.

La acel moment, Compania Naţională Poşta Română a anunţat că a încheiat un contract cu alianța electorală PSD-UNPR-PC pentru distribuirea de pliante electorale, prin serviciul de marketing direct – distribuţie neadresată, disponibil și pentru alte partide, precizând că nu-și asumă conținutul mesajelor electorale.

Luni, Poşta Română a anunţat că are contracte şi cu Monica Macovei, Elena Udrea şi Călin Popescu Tăriceanu pentru distribuirea de materiale electorale.

ACL a informat că pliantele PSD prin care pensionarii erau anunțați că le vor fi tăiate pensiile de către Klaus Iohannis au fost interzise în județele Brăila, Dolj şi Sălaj fiind primele soluții date de birourile electorale județene în urma plângerilor formulate de ACL.

Totodată, joi, Biroul Electoral Judeţean Suceava a admis plângerea Alianţei Creştin Liberale privind pliantele electorale PSD transmise prin intermediul Poştei Române, ataşate talonului de pensie şi prin care era transmis mesajul: "Klaus Iohannis vrea să îţi taie pensia", dispunând interzicerea distribuirii si recuperarea acestor pliante.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă