19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialBrașov: Cea mai mare prezență la vot, la Predeal. La Poiana Brașov,...

Brașov: Cea mai mare prezență la vot, la Predeal. La Poiana Brașov, buletinele s-au epuizat la 16.30

UPDATE 19.49: Reprezentanţii secţiei de votare din staţiunea Poiana Braşov au cerut BEJ suplimentarea numărului buletinelor de vot, după ce acestea s-au epuizat în jurul orei 16.30, relatează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Braşov, Claudiu Petra, la ora 16.30, reprezentanţii Secţiei nr. 43, din staţiunea Poiana Braşov, au anunţat că mai au doar 80 de buletine de vot din cele 500 primite, astfel că au solicitat noi buletine.

"În urma solicitării au mai fost trimise încă 400 de buletine de vot de la secţia nr. 8 de pe strada Castelului, din Braşov. S-a constatat că, într-adevăr, era un aflux de alegători, în principal turişti“, a spus reprezentantul BEJ Braşov, într-o conferinţă de presă.

În judeţul Braşov, peste 518.000 de persoane cu drept de vot sunt aşteptate, duminică, la cele 448 de secţii de votare, dintre care 177 sunt în municipiul Braşov.

Prezenţa la vot în judeţul Braşov a fost, la ora 16.00, de 37,62%. Cea mai mică prezenţă la urne, respectiv 24,24 la sută, s-a înregistrat la Apaţa.

În această localitate s-a înregistrat şi un incident, fiind vorba despre dispariţia unei ştampile de vot.

În Predeal s-a înregistrat cea mai bună prezență la vot din județul Brașov –  36,32%, până la ora 14.00, relatează Agerpres.

"La Predeal, au votat pe copiile listelor electorale permanente un număr de 1.143 de persoane, iar pe listele suplimentare 477 de persoane, cei mai mulți dintre aceștia fiind, cu siguranță, turiști", a precizat purtătorul de cuvânt al BEJ Brașov.

Prezență bună la vot se înregistrează și în localitatea Șinca Nouă — 33, 28% și la Bran — 26,48 %.

Până la ora 15.00, în județul Brașov nu s-a înregistrat niciun incident la cele 448 de secții de votare, din care 177 în municipiul reședință.

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă