14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialBrummell speră ca la secțiile de votare de pe teritoriul Marii Britanii...

Brummell speră ca la secțiile de votare de pe teritoriul Marii Britanii să fie ”altfel”, în turul II

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, a declarat, întrebat despre aglomeraţia de la secţiile de votare din Londra, că speră ca în turul al doilea al alegerilor să fie ”altă situaţie”, astfel încât ”să nu fie cozi prea lungi, iar toţi cei care vor să voteze să o poată face”, informează Mediafax.

Paul Brummell a declarat, vineri, la Iaşi, că organizarea alegerilor cade în sarcina guvernului român, dar că speră ca la secţiile de votare de pe teritoriul Marii Britanii să fie ”altă situaţie” decât în primul tur, când din cauza aglomeraţiei mulţi români nu au reuşit să voteze.

”Alegerile sunt organizate de Guvernul român şi nu vreau să comentez cum sunt organizate sau despre procedurile administrative. Dar sperăm ca pe 16 noiembrie să fie altă situaţie pentru toţi cei care vor să voteze la Londra şi în alte oraşe, astel încât să nu fie cozi prea lungi, iar toţi cei care vor să voteze să o poată face. Am auzit că Biroul Electoral Central a examinat situaţia după primul tur şi că vor fi nişte modificări. Însă, bineînţeles, aceste decizii sunt luate de autorităţile din România”, a afirmat Paul Brummell.

Ambasadorul Marii Britanii a mai spus că a discutat cu ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, despre situaţia creată la alegerile din străinătate de la primul tur.

”Ministrul Stanoevici mi-a explicat că va exista o discuţie între Ministerul Afacerilor Externe şi BEC pentru ca situaţia să fie mai uşoară pentru cei care vin să voteze în turul al doilea”, a mai afirmat Paul Brummell.

Întrebat dacă Marea Britanie are temeri că anul viitor lupta anticorupţie în România ar putea înregistra un recul, Paul Brummell a răspuns: ”Noi suntem gata să lucrăm cu cel care va ieşi preşedinte, fie că e domnul Ponta, fie domnul Iohannis. Sigur că vom avea o relaţie pozitivă”.

Întrebat dacă şi în Marea Britanie există campanie electorală murdară, aşa cum se întâmplă în România, Paul Brummell a spus: ”Observ campania electorală din România. Eu sunt diplomat, alegerile sunt în România, pentru români. Noi suntem neutri şi vom urmări cu interes cine o să câştige alegerile”.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, s-a aflat, vineri, la Iaşi, unde a participat la deschiderea unui simpozion la Universitatea Alexandru Ioan Cuza şi a vizitat compania britanică Endava.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă