13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Cazanciuc: Nu m-a contactat Hrebenciuc. Stanciu: Justiția își desfășoară activitatea independent...

VIDEO. Cazanciuc: Nu m-a contactat Hrebenciuc. Stanciu: Justiția își desfășoară activitatea independent de campanie

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, vineri, că nu a fost sunat de Viorel Hrebenciuc și că justiția a devenit o temă de campanie. Declarația Ministrului vine în urma întrebărilor despre planul de amnistie al lui Viorel Hrebenciuc, ce reiese din interceptările convorbirilor acestuia cu Dan Șova. Totodată, Livia Stanciu a declarat și ea că justiția își desfășoară activitatea independent de campania electorală.

Cazanciuc a avut vineri prima reacție după informațiile apărute în urma anchetei DNA, potrivit cărora deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a negociat cu Dan Șova modificarea legii privind combaterea corupției și legea amnistiei.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/f64d15a34bf01366a01d4590bc49aea3/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a spus vineri, în legătură cu declaraţia sa în care arăta că PSD i-a cerut să îi susţină pe procurorii DNA în activitatea acestora, că nu a primit un fax în acest sens de la reprezentanţii PSD şi nici el nu a discutat direct cu partidul despre acest lucru.

"Să nu credeţi că am făcut o cerere la partid sau partidul mi-a trimis mie un fax în care să-mi spună să fac sau să nu fac anumite lucruri şi nici eu nu am contactat partidul. Discutăm de o susţinere politică exprimată de către toate partidele politice de-a lungul timpului pentru justiţie. Susţinerea din partea întregului spectru politic cred că este dintotdeauna pentru reforma în justiţie", a declarat ministrul Justiţiei, potrivit Mediafax.

Robert Cazanciuc a adăugat că, din păcate, justiţia este o temă de campanie în cadrul alegerilor prezidenţiale.

"De fiecare dată când am avut ocazia, mai ales la nivelul Parlamentului, m-am exprimat de fiecare dată de câte ori am avut ocazia, când am solicitat sprijin pentru diverse acte normative, opinia ministerului. Apelul meu a fost către întreaga clasă politică de a susţine independenţa justiţiei. (…) Nu ştiu dacă este principala, dar cu siguranţă justiţie este o temă de campanie, din păcate, pentru că foarte mulţi cetăţeni aşteaptă temele serioase fundamentale ale României şi de foarte multe ori ne pierdem energia cu lucruri mai puţin importante pentru viitorul României", a mai spus Cazanciuc.

Precizările au fost făcute în contextul în care ministrul Robert Cazanciuc a afirmat joi, la Botoşani, că DNA este "o instituţie performantă", iar din partea PSD i s-a cerut să îi susţină pe procurorii DNA în desfăşurarea activităţii lor.

"Partidul mi-a cerut să susţin DNA şi am acordat resursele de care a avut nevoie şi în materie umană, şi în materie normativă în aşa fel încât să rămână o instituţie performantă. Atâta timp cât lucrurile merg bine, nu are rost să le schimbăm", a afirmat Cazanciuc.

Citește și Andrei Hrebenciuc a fost ARESTAT preventiv. Rolul lui în mafia retrocedărilor

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Livia Stanciu, a declarat vineri că nu se impune o lege a grațierii și amnistiei și nici abrogarea art. 13 din Legea 78/2000.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/79a02c213eecd0ef5a4348f219a4fde4/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

"Nu. Absolut nu. O să dezvolt, dacă se va pune această problemă în cadrul comisiilor juridice, pentru că ele vor fi discutate, se impun a fi discutate, atât a Senatului, cât și a Camerei Deputaților, și vă invit atunci, pentru că ar fi multe aici de spus. Și așa cum mă știți de fiecare dată, poate spre nemulțumirea altora, Livia Stanciu va prezenta un punct de vedere și un punct de vedere extrem de argumentat. Concluzia însă finală pe care vreau ca să o rețineți: nu se impune la acest moment nicio lege de amnistie, nicio lege de grațiere, nici abrogarea dispozițiilor nici art. 13, nici art. 13 indice 1, nici indice 2 din Legea 78/2000", a afirmat Livia Stanciu.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă