9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCLUJ: Studenții stau la cozi interminabile pentru a vota

CLUJ: Studenții stau la cozi interminabile pentru a vota

Zeci de minute, chiar și câte o oră, stau la coadă sute de studenți de la universitățile din Cluj-Napoca, la secţiile de votare din zona centrală a oraşului pentru a vota pe liste suplimentare. Mulți tineri reclamă că sunt trimişi de la o secţie la alta, pe motiv că formularele pentru listele suplimentare s-au terminat, informează Mediafax.

Sute de studenţi de la mai multe universităţi stăteau, duminică, la coadă, pentru a vota pe liste suplimentare la secţiile de votare nr. 3 şi 4 de la Colegiul de Telecomunicaţii "Augustin Maior" din Cluj-Napoca, situate cel mai aproape de campusul universitar Haşdeu, ei aşteptând şi câte o oră pentru a putea vota.

Unii au reclamat că au fost trimişi să voteze de la o secţie la alta, pentru că formularele pentru listele suplimentare s-au terminat.

"Este a treia secţie la care am fost trimis, am fost la o secţie întâi şi ne-au spus că nu putem vota, să mergem pe strada Republicii, iar cei de acolo ne-au spus că nu mai au liste suplimentare şi să mergem unde vrem. Şi am ajuns la «Augustin Maior». Ştim că putem vota oriunde. Durează cam o oră ca să votez”, a spus Călin, student la Facultatea de Chimie a Universităţii “Babeş-Bolyai”.

Tânărul a afirmat că a votat pentru ca viitorul preşedinte al României să se ocupe mai mult de problemele studenţilor.

Mai mulţi studenţi, tot de la Facultatea de Chimie, care au stat la coadă ca să voteze, au afirmat că aşteaptă de la viitorul preşedinte al României “să nu fure, să fie corect, să schimbe ceva în bine”.

Laura, o studentă la Facultatea de Istorie a UBB, a stat o jumătate de oră la rând în faţa secţiei, apoi altă jumătate de oră până a votat.

“Merge greu, sunt mulţi studenţi, trebuie să completăm declaraţiile pe proprie răspundere că nu am votat altundeva, şi poate asta durează o oră. Era bine dacă erau secţii speciale în campusuri universitare. Eu am votat pentru un altfel de preşedinte, pentru schimbare”, a spus studenta.

Preşedintele secţiei de votare nr. 4, Ioan Tiniş, a declarat că aglomeraţia este generată de faptul că studenţii din campusul universitar Haşdeu vin în număr mare la această secţie.

"În caz că nu ne ajung listele suplimentare am vorbit la BEJ Cluj să le suplimenteze. I-am îndrumat pe studenţi la alte secţii, pentru că pot vota oriunde, dar li se spune că nu au suficiente formulare şi atunci se întorc la noi”, a spus Tiniş.

Preşedintele BEJ Cluj, Monica Trofin, a declarat că în măsura în care se primesc de la secţii solicitările de suplimentare a buletinelor de vot şi a listelor suplimentare, acestea se onorează.

"Avem suficiente buletine de vot şi liste suplimentare”, a spus Trofin.

Şi studenţii din campusul universitar Observator au luat cu asalt secţiile de votare din cartierul Zorilor. La secţia de votare nr. 54 votează studenţii de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), dar şi cei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu”.

"Am votat pentru un preşedinte al României care să ne reprezinte. Este necesar să votăm la acest scrutin”, a spus Robert, student la UTCN, originar din Satu Mare.

Un coleg de-al său, Paul, a declarat că este datoria studenţilor să se prezinte la vot, pentru că nu doresc ca viitorul lor să fie decis de cei mai în vârstă.

”Să vedem cum reuşim să schimbăm ceva, sperăm să şi reuşim. La câţi studenţi suntem, sigur vom face diferenţa”, a spus acesta.

O studentă de la UMF a votat, duminică, pentru prima oară.

"Am votat pentru un viitor mai bun pentru studenţii de la UMF, aşteptările pentru sistemul sanitar sunt mari. Sper să se schimbe ceva, să nu fiu nevoită să plec din ţară după ce termin facultatea”, a spus Andra.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă