9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialComunitatea DEX Online: Victor Ponta este un real pericol pentru România

Comunitatea DEX Online: Victor Ponta este un real pericol pentru România

Colaboratorii proiectului DEX Online își îndeamnă cititorii să îl voteze pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, pentru că ”Victor Ponta este un real pericol pentru România”, conform unei postări de pe blogul comunității.

”Credem că trăim un moment important, iar consecințele alegerilor din 16 noiembrie vor fi enorme. Considerăm că Victor Ponta este un real pericol pentru România, un om cum nu se poate mai departe de valorile noastre: onestitate, muncă, responsabilitate, spirit civic. Credem că ar fi catastrofal dacă Victor Ponta ar ajunge președintele României, iar prima afectată ar fi justiția. S-ar nărui astfel statul de drept, singurul sistem în care inițiativa privată se poate dezvolta pe termen lung, fără teama perpetuă a unor abuzuri care pot lovi pe oricine, oricând”, scriu autorii DEX Online.

Totodată, ei atrag atenția că, dacă PSD câștigă alegerile prezidențiale, România va redeveni un sistem monopartid: ”Statul de drept necesită, prin definiție, separarea puterilor, care se țin sub control una pe cealaltă. Concentrarea parlamentului, a guvernului și a puterii locale în mâinile PSD este deja alarmantă, iar atacurile la justiție din ultimii ani arată intențiile acestui partid și ale liderilor săi. Adăugarea președinției la această horă a corupției ar fi devastatoare. Dacă PSD câștigă și alegerile prezidențiale, România va redeveni un sistem monopartid. Faptul că 40% dintre români nu văd o problemă în asta demonstrează starea de manipulare a unei nații care arăta, în 1989, că urăște cu toată ființa ei totalitarismul”.

DEX Online este o inițiativă civică. Peste 2,5 milioane de români consultă, lunar, dicționarul online al limbii române.
 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă