22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialConsilierul județean PDL de la Bistrița, lovit în timp ce făcea campanie,...

Consilierul județean PDL de la Bistrița, lovit în timp ce făcea campanie, a depus plângere împotriva autorului

Monica Săsărman, consiliera PDL din Bistriţa-Năsăud, lovită cu pumnul în cap de un bărbat în timp ce făcea campanie electorală, a anunţat, luni, că a depus plângere penală împotriva agresorului, declarând că Poliţia s-a grăbit să închidă cercetările, informează Mediafax.

Monica Săsărman a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că sâmbătă, în jurul orei 13.00, participa la campania electorală alături de alţi membri ai echipei ACL, susţinători ai lui Klaus Iohannis, iar la Prundu Bârgăului s-au împărţit în echipe.

"Am făcut parte dintr-o echipă de patru. Eu eram împreună cu un tânăr liberal. Pentru că mai aveam materiale de campanie, am hotărât să parcurgem şi o străduţă lăturalnică. La un moment dat, la ieşirea dintr-o curbă, m-am urcat pe un gard să verific dacă cineva e acasă. Nu am reuşit să intru în curte şi m-am întors pe stradă. Am observat o persoană care se îndrepta spre noi şi m-am agitat să pregătesc chibriturile şi pliantul, în sensul ca în pliant să pun cutia de chibrituri şi să i le înmânez. Nu am apucat să fac lucrul până la capăt în momentul în care am auzit «Javre PDL-iste, ne încurcaţi borcanele!», moment în care mi-au fost date palme peste faţă. Mi-am pus mâinile ca să-mi protejez faţa şi am mai primit o lovitură undeva în zona capului", a spus Săsărman.

Citește și: Monica Săsărman, consilierul judeţean PDL din Bistrița-Năsăud, bătută cu pumnul în cap în timp ce făcea campanie

Ea a spus că duminică dimineaţă a fost sunată de un bărbat, care i-a spus că el este cel care a lovit-o şi vrea să se întâlnească ca să îşi ceară iertare. Astfel, cei doi s-au întâlnit în faţa biroului de avocat al Monicăi Săsărman, moment în care bărbatul i-a spus că este aşteptat la Poliţie, iar ea a decis să-l însoţească.

"La Poliţie, ne-a aşteptat un domn care m-a întrebat dacă îl reprezint (pe agresor – n.r.) în calitate de avocat. Eu i-am spus că sunt partea vătămată! Am urcat în birou şi i-am spus poliţistului că agresorul e un fost client al meu. De faţă cu poliţistul l-am întrebat (pe bărbat – n.r.) de ce m-a lovit. Omul mi-a spus că regretă foarte mult ce a făcut şi că au fost două persoane – o persoană care avea accent ardelenesc şi alta cu accent moldovenesc – care i-ar fi oferit o sumă de bani ca să încurce campania ACL în localitatea Prundu Bârgăului", a afirmat consilierul, adăugând că după acea discuţie bărbatul a plecat de la Poliţie.

Ulterior, şi Monica Săsărman a plecat de la Poliţie, însă, în momentul în care a ajuns în apropierea casei, a fost sunată să se întoarcă deoarece se doreşte finalizarea dosarului, astfel că a mers din nou la Poliţie şi a dat o declaraţie.

"Nu ştiu dacă la final am spus că fac sau nu fac plângere, dar am semnat acea declaraţie şi recunosc. Le-am mai spus că voi reveni luni. Nu înţeleg de ce eu nu am fost înţeleasă şi de ce s-a procedat în modalitatea în care s-a procedat. În această dimineaţă (luni – n.r.) am depus plângere penală prin care am solicitat investigarea şi tragerea la răspundere penală a persoanei vinovate pentru infracţiunea de lovire", a spus Săsărman.

Ea a susţinut că nu a înţeles de ce s-a profitat de starea sa psihică "pentru a stopa sau a clasa un dosar penal".

"Poliţia nu poate clasa un dosar penal, doar procurorul poate dispune clasarea unui dosar penal. (…) Eu nu am fost citată la Poliţie pentru a da declaraţie. M-am dus pentru că a apărut o împrejurare care trebuia avută în vedere de organele de urmărire penală, iar eu nu aveam nimic de ascuns", a spus Săsărman.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Virginia Roşca, a confirmat corespondentului MEDIAFAX că a fost depusă o plângere penală, iar aceasta a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa.

Poliţia Bistriţa-Năsăud informa, duminică seară, că leziunile suferite de Săsărman necesită cinci zile pentru vindecare şi că aceasta nu doreşte să depună plângere prealabilă, ea şi agresorul cunoscându-se.

“Partea vătămată a declarat că nu doreşte să depună plângere prealabilă şi nu a formulat nicio altă pretenţie. Dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe urmează a fi transmis Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, cu soluţie de clasare”, se arăta în comunicatul Poliției Bistriţa-Năsăud.

Cele mai citite

Opt persoane au murit în accidentul de elicopter din Iran. Alături de președinte se aflau ministrul de externe și doi lideri regionali

Opt persoane se aflau în elicopterul care s-a prăbușit în Iran, toate cele opt persoane fiind declarate decedate. Principalul oficial care a murit este președintele...

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan: “Bilanțul lui este matematic zero”

Candidatul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, Sebastian Burduja, a criticat dur activitatea actualului edil, Nicușor Dan, într-o conferință de presă susținută...
Ultima oră
Pe aceeași temă