11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCristi Preda cere demisia Elenei Udrea și sprijinirea lui Iohannis în turul...

Cristi Preda cere demisia Elenei Udrea și sprijinirea lui Iohannis în turul doi

Europarlamentarul PMP Cristian Preda cere demisia Elenei Udrea din fruntea formațiunii și sprijinirea lui Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale.

"«Dezastru» e un termen blând pentru scorul Elenei Udrea, care anunţa la nominalizare că va intra în turul al doilea, iar aseară – că a realizat obiectivul de a fi pe locul al treilea. N-a fost nici măcar atât: scorul său e mai mic decât cel realizat de lista pe care am condus-o la europene în mai. Candidatura celei care visa că îl înfrânge pe Ponta a izolat PMP şi a şubrezit autoritatea politică a lui Traian Băsescu, silit să intre într-un joc cu mulţi spioni şi puţină politică. Îi cer, de aceea, Elenei Udrea să demisioneze urgent de la şefia partidului, pentru a da o şansă integrării PMP într-o majoritate de dreapta", a comentat vicepreşedintele PMP,pe Facebook.

Citește și:VIDEO. Elena Udrea: În continuare, se votează pe blocuri mari

"Credibilitatea Elenei Udrea este nulă şi ar fi un gest raţional ca PMP să-l susţină pe Kalus Iohannis în turul al doilea al prezidenţialelor", a mai spus Preda.

"După eşecul de ieri, credibilitatea ei în faţa partidului este, oricum, nulă. Iată de ce, în calitatea mea de vicepreşedinte al PMP pentru afaceri europene, le solicit membrilor şi simpatizanţilor partidului să voteze în turul al doilea cu Klaus Iohannis. Acesta e mai mult decât un gest raţional. Pentru PMP, e o datorie de onoare. Într-adevăr, atunci când am fost primiţi, în septembrie, în PPE, am promis ferm – în faţa celor mai înalte autorităţi ale PPE şi a reprezentanţilor tuturor partidelor din familia populară – că îl vom sprijini pe adversarul lui Ponta în turul al doilea. Regăsirea credibilităţii începe atunci când îţi ţii cuvântul dat…", mai scris vicepreşedintele PMP pe pagina sa de Facebook.

Rezultatele oficiale ale scrutinului prezidenţial comunicate până la această oră de BEC o plasează pe Elena Udrea pe locul al patrulea, după Victor Ponta, Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu, cu 5,18 la sută din voturile exprimate.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă