18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Doi studenți români merg pe jos 127 de kilometri prin Canada...

FOTO: Doi studenți români merg pe jos 127 de kilometri prin Canada pentru a vota și a motiva românii să voteze

Ioan și Alecsandru sunt doi studenți români plecați la studii în Canada, la Universitatea Victoria. Cei doi au decis să parcurgă pe jos o distanță de 127 de kilometri pentru a incuraja românii să meargă la vot.

Cei doi vor merge de la Universitatea Victoria până la Consulatul General al României la Vancouver, unde se află cea mai apropiată secție de votare. Din cei 127 de kilometri, 46 îi vor parcurge cu feribotul.

Ioan și Alecsandru au plecat la drum în data de 14 noiembrie și în urmă cu 14 ore au ajuns la cea de-a doua destinație, acolo unde vor avea parte și de puțină odihnă, pentru a-și putea continua drumul.

”În acest moment, drumeția noastră începe! Multumim pentru mesajele frumoase de încurajare și multumim tuturor celor care ne-au susținut! Vom posta poze și înregistrări video din locațiile în care ne vom aftla. Români, noi mergem să votăm! Voi?”, au scris cei doi tineri la începutul acestei adevărate aventuri.

Așa cum era de așteptat, o asemenea expediție nu este lipsită de peripeții: ”După 11 kilometri plini cu peripeții, inclusiv înghețul apei în sticlă, am ajuns la primul nostru popas”. ”Tocmai am fost treziți de 2 angajați de la BC Ferries și ni s-a comunicat că plaja este privată și că nu putem sa rămânem”, au scris temerarii pe pagina de Facebook dedicată drumeției.

Cei doi români temerari au adunat peste 4.000 de fani pe Facebook, acolo unde își prezintă aventura inedită născută din dorința unui vot liber.

”Respect pentru ce faceți. Măcar acțiunea voastră să îi pună în mișcare și pe uni mai puturoși din țară care nu au votat în primul tur de lene. Mai cu seama ca secția e aproape de casă!” este numai unul din numeroasele mesaje de încurajare primite de către Ioan și Alecsandru din partea celor care au aflat de inițiativa lor.

Cele mai citite

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă