16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialElena Udrea: Mă pregătesc de 10 ani pentru această competiție electorală

Elena Udrea: Mă pregătesc de 10 ani pentru această competiție electorală

Președintele PMP, Elena Udrea, consideră că are cele mai mari șanse să-l învingă pe Victor Ponta în turul doi al alegerilor prezidențiale, evident dacă va intra în turul doi.

Fostul ministru al Dezvoltării a arătat, într-un interviu acordat Agerpres, că o recomandă mai multe lucruri pentru funcția supremă în stat, începând cu ceea ce a făcut „pentru ceilalți“ în timpul cât a fost la guvernare. „Am încercat să construiesc, în limita competențelor mele, ca fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, pentru țară, să găsesc soluții la probleme care erau nerezolvate de ani de zile și am lăsat în urma mea peste 6.000 de proiecte în toată țara care au generat peste 100 de mii de locuri de muncă“, a susținut Udrea.

Candidatul PMP a arătat că „USL trăiește“ și că se bate cu USL. „Nu mai am nici o îndoială că domnul Iohannis este celălalt candidat al USL“, a spus fostul ministru al Dezvoltării, adăugând că liderul PNL ar fi doar o „a doua față a lui Victor Ponta“.

Întrebată dacă s-a gândit la vreun nume de prim-ministru sau chiar la mai multe, în ipoteza în care ar ajunge președinte, Elena Udrea a răspuns: „Eu pot să lucrez cu orice om de bună-credință“. „Niciodată nu m-am înconjurat de oameni care să-mi fie mie obedienți, nu am grupuri de interese în jur“, a susținut fostul ministru.

Cât despre revizuirea Constituției, candidatul PMP a arătat că ar trebui, printre altele, introdusă o sancțiune pentru Parlament în cazul în care nu respectă voința poporului, exprimată printr-un referendum, așa cum s-a întâmplat după consultarea populară pe tema Parlamentului unicameral și a reducerii numărului de aleși. O altă modificare pe care Elena Udrea ar dori-o adusă Constituției se referă la revenirea la un mandat de patru ani pentru președinte, deoarece actualul sistem, cu un mandat de cinci ani, a făcut ca România să aibă alegeri aproape în fiecare an. „În loc să guvernăm, să fim preocupați de soarta guvernării, de soarta economiei, noi, de fapt, guvernăm cu ochii la alegeri, iar partidele aflate la guvernare, în mod special PSD, folosesc resursele publice, folosesc guvernarea, pentru a lua voturi în campania electorală“, a declarat candidatul PMP.

Cele mai citite

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă