12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialEuroparlamentarul Cristian Preda ar putea fi dat afară din PMP pentru că...

Europarlamentarul Cristian Preda ar putea fi dat afară din PMP pentru că nu ar fi susținut-o pe Elena Udrea

Europarlamentarul Cristian Preda ar putea fi dat afară din PMP pentru că ar fi susținut un  alt candidat la prezidențiale decât Elena Udrea, a anunțat luni secretarul general al formațiunii, Cristian Petrescu, citat de Agerpres.

"Un punct pe ordinea de zi a ședinței noastre a fost legat de excluderea domnului Cristian Preda din PMP. CEN a propus Colegiului Național excluderea lui Preda din PMP ca urmare a susținerii unui alt candidat la Președinție. S-a votat în unanimitate, toți colegii au fost de acord că Preda nu mai poate face parte din partid atâta timp cât a susținut pe altcineva și chiar îi solicităm și retragerea din funcția de europarlamentar. Colegiul Național, format din toți președinții de organizații din țară, va lua decizia finală", a declarat Petrescu la finalul ședinței conducerii PMP.

De asemenea, preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni, despre europarlamentarul PMP Cristian Preda, care a criticat-o în ultimul timp, că "în politică este foarte important caracterul, ca şi în viaţă", informează Mediafax.

Udrea a fost întrebat despre faptul că europarlamentarul Cristian Preda a criticat-o în ultima perioadă, iar luni a cerut demisia ei din fruntea partidului.

"Pe domnul Cristian Preda nu l-am băgat în seamă în ultimul timp şi am cerut colegilor, în toată această perioadă în care de multe ori s-a dorit să fie dat afară, le-am cerut să aştepte să terminăm campania, că nu avea rost să-i dăm satisfacţia de a vorbi despre dânsul. Eu cred că în politică este foarte important caracterul ca şi în viaţă, de aceea despre oameni precum domnul Cristian Preda n-am ce să spun", a răspuns Elena Udrea.

Consiliul Executiv Naţional al PMP a votat, luni seară, excluderea din PMP a lui Cristian Preda, "ca urmare a susţinerii unui alt candidat la Preşedinţie", fiind însă nevoie de decizia Consiliului Naţional, a declarat secretarul general al PMP, Cristian Petrescu.

Elena Udrea trebuie să "demisioneze urgent" din fruntea PMP şi partidul trebuie să îşi dea votul lui Klaus Iohannis în cel de al doilea tur de scrutin, a scris pe Facebook, vicepreşedintele formaţiunii, europarlamentarul Cristian Preda.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, puși oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Când va fi audiat Ion Iliescu

Parchetul General a anunţat punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii,...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă