9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Gabriela Firea va afla cel târziu săptămâna viitoare decizia Consiliului...

UPDATE. Gabriela Firea va afla cel târziu săptămâna viitoare decizia Consiliului pentru Combaterea Discriminării

UPDATE. Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a anunțat luni că o decizie în ceea de privește sesizările depuse în cazul declarațiilor social-democratei Gabriela Firea ar putea fi luată "cel târziu săptămâna viitoare", informează Agerpres.

El a precizat că din punctul de vedere procedural instituția pe care o conduce a îndeplinit cerințele necesare și a arătat că nici Gabriela Firea și nici avocatul acesteia nu au venit la CNCD, în vederea exprimării dreptului la apărare.

''Gabriela Firea a anunțat că va sosi la CNCD, ulterior a spus că va fi reprezentată de un avocat. Avocatul a spus că întârzie. Am așteptat și nu a mai venit nici avocatul. E opțiunea unei părți să răspundă sau nu la o citație care vine de la CNCD. (…) Procedural am îndeplinit cerințele, au avut posibilitatea să-și exprime dreptul la apărare. Au mai sosit încă două plângeri în acest caz, una de la Andreea Paul și una de la o altă persoană fizică. Acestea se vor conexa și se va face un raport asupra dosarului, care va fi supus dezbaterii Colegiului Director. (…) Sper ca cel târziu săptămâna viitoare să ne putem pronunța asupra acestei spețe. Procedural, Colegiul poate să ajungă la concluzia că aceste declarații sunt în limita libertății de exprimare și nu constituie o faptă de discriminare sau contrariul (…), caz în care Colegiul poate să aplice sancțiune începând de la avertisment sau amendă contravențională'', a explicat președintele CNCD.

—-

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidențiale a PSD, Gabriela Firea, și vicepreședintele PNL Iași, Alexandru Muraru, vor fi audiați, luni, la Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Muraru a depus o sesizare referitoare la declaraţiile Gabrielei Firea despre familiile fără copii. 

În opinia sa, declarațiile senatorului PSD au o gravitate aparte, acestea discriminând o categorie largă de cetățeni ai României, ele vizând ”un grup de persoane sau o comunitate” (O.G. 137/2000).

Citește și: Firea, reclamată la CNCD, după ce l-a criticat pe Iohannis că nu are copii. Cum se apără senatoarea PSD

El menționează că, potrivit specialiștilor din domeniul natalității, statistic, în România, aproape 25% din cupluri se confruntă cu problema infertilității.

El consideră că CNCD trebuie, de urgență, să discute și să adopte o hotărâre față de acest caz grav, în prima ședință a consiliului, pentru a descuraja, pe durata acestei campanii electorale, orice alte forme de discriminare care pot avea efecte asupra discursului public și care afectează, în mod direct, drepturile și interesele a milioane de cetățeni români.

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidențiale PSD, senatorul Gabriela Firea, a declarat a susținut marți, într-o conferință de presă la sediul PSD, că premierul Victor Ponta ”este un foarte bun familist, ceea ce din nefericire pentru el, Klaus Iohannis nu are această calitate”.

Cele mai citite

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...

Dinamo, victorie la limită în prima manșă a sferturilor de finală din EHF European League

Formația de handbal masculin Dinamo Bucureşti s-a impus cu scorul de 28-27 în fața danezilor de la Skjern Handbold, pe teren propriu, în prima...
Ultima oră
Pe aceeași temă