18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Incidente la vot: O femeie din Capitală a constatat că cineva...

UPDATE: Incidente la vot: O femeie din Capitală a constatat că cineva a votat deja în locul ei, un observator independent susţine că a fost bătut de un primar, iar un bătrân din Arad a murit după ce a votat

UPDATE 15:15  Un observator dintr-un sat din județul Bacău susţine că după ce a fotografiat turismul electoral primarulul satului Coman, comună Sanduleni a încercat să îl convingă să nu facă o sesizare. Ba mai mult, primarul a depus plângere împotriva acestuia că ar observatorul independent ar intimida oamenii, scrie Hotnews.ro
  
UPDATE 15:10  Denis Binișor, observator independent la secția vot 136 din satul Naipu din județul Giurgiu a declarat că a fost bătut de primarul comunei după ce a sesizat nereguli la vot, informează Hotnews.ro. Bărbatul a mai spus că a depus și plângere la Poliție, susținând că primarul a venit să facă scandal după ce observatorul a făcut o fotografie în secția de vot la un geam care a fost desigilat și a încercat să-i ia telefionul din mână și a tras-o de păr. 

 

UPDATE 12.35  O femeie din Sectorul 2 al Capitalei a constatt, când a ajuns la secția de votare l care a fost repartizată, că acolo unde ar fi trebui să semneze exista deja oaltă semnătură, semn că cineva a votat în locul său. A scos imediat telefonul mobil și a început să filmeze, postând mai apoi filmulețul pe Facebook.

Înregistrarea poate fi urmărită AICI.

Mai mult, femeia o acuză în timpul înregistrării pe una dntre membrele comisiei de votare că influențează decizia de vot a celor prezenți.

În timp ce cerea explicații, unul intre bărbații aflați în zonă, însărcinați cu paza și protecșia secției de votare a încercat să i împiedice pe aceasta să filmeze, însă femeia a refuzat, spunând că are acest drept legal.

Înregistrarea video se oprește însă în momentul în care o altă persoană (o femeie) îi cere să oprească înregistrarea pentru că are nevoie de acreditare de la BEC, iar persoana însărcinată cu completarea listelor cu semnături a explicat că cel mai probabil cineva a semnat din greșeală în locul femeii.

UPDATE 12.32: ACL a depus, duminică, o plângere la Poliţie pentru furtul ştampilei de vot din secţia numărul 323 de la Şcoala numărul 46 din Sectorul 2 al Capitalei şi susţine că preşedintele secţiei de votare a refuzat să suspende, conform legii, procesul electoral până la soluţionarea cazului semnalat.

Potrivit plângerii, ACL sector 2 a fost anunţat în legătură cu acest incident de către reprezentantul formaţiunii în biroul secţiei de votare.

"În continuare au fost sesizate organele de cercetare penală prin apelul de urgenţă 112, timp în care reprezentantul ACL a formulat o întâmpinare prin care a solicitat suspendarea procesului de votare până la momentul ajungerii echipei operative în vederea cercetării la faţa locului, precum şi numărarea buletinelor de vot din secţia respectivă", scriu reprezentanţii ACL.

—–

Noi incidente au avut loc, duminică, în timpul celui de-al doilea tru al alegerilor prezidențiale. Un bărbat din Vrancea a murit imediat după ce a ieșit din secția de votare, iar o ștampilă de vot a dispărut dintr- secție din Capitală.

Bărbatul avea 66 de ani și conform primelor constatări, acesta ar fi decedat din cauza unor probleme cardiace la aproximativ o sută de metri distanță de secția de votare din care tocmai ieșise. Incidentul a avut loc în jurul orei 12.00, într-o comună din județul Vrancea.

Pe de altă parte, în București, la secția de votare 323, una dintre ștampilele de vot a dispărut. Președintele secției de votare a permis continuarea procedurii de vot, contrar Legii electorale, dar a depus o plângere cu privire la acest incident.

În consecință, repreentanții MAI au demarat o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat cu ștampila care lipsește.

Cele mai citite

Partidul AUR susține că este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția

Politicianul Dan Tanasă, purtător de cuvânt al AUR, susține că partidul său este atacat prin intermediul unui ziar din Elveția, Neue Zürcher Zeitung (NZZ). "Un...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....
Ultima oră
Pe aceeași temă