19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialIohannis își lansează candidatura la prezidențiale printr-un marș în fața Guvernului

Iohannis își lansează candidatura la prezidențiale printr-un marș în fața Guvernului

Klaus Iohannis îşi va lansa candidatura la alegerile prezidenţiale sâmbătă, la un miting organizat de ACL în faţa Guvernului, la care PDL şi PNL vor să mobilizeze aproximativ 50.000 de persoane din întreaga ţară şi care este programat să dureze o oră şi jumătate, relatează Mediafax.

Liderii ACL au convenit ca evenimentul de lansare a candidaturii lui Iohannis la prezidenţiale să aibă loc, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, în încercarea de a marca ideea confruntării dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

Manifestarea, prevăzută să înceapă la ora 11.00, este programată să dureze aproximativ o oră şi jumătate. Potrivit organizatorilor, sunt aşteptate la miting aproximativ 50.000 de persoane din toate filialele PNL şi PDL din ţară.

Evenimentul ACL va bloca o parte din traficul rutier prin Piaţa Victoriei, dar se va putea circula pe Bulevardul Aviatorilor – Calea Victoriei – Bulevardul Lascăr Catargiu şi Şoseaua Nicolae Titulescu – Bulevardul Iancu de Hunedoara.

Organizatorii spun că lansarea va fi ”un eveniment clasic de campanie”, în care Klaus Iohannis va vorbi la finalul evenimentului. Înaintea candidatului ACL, va susţine un discurs preşedintele PDL, Vasile Blaga, şeful de campanie al lui Iohannis.

La miting sunt programaţi să mai vorbească primarul Aradului, Gheorghe Falcă (PDL), secretarul general al PNL, Marian Petrache, prim-vicepreşedintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu şi purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu.

Liderii ACL se vor afla pe o scenă amplasată în faţa Guvernului, urmând ca fiecare vorbitor să păşească pe un podium care va ajunge în mijlocul celor prezenţi. De asemenea, în Piaţa Victoriei organizatorii vor monta ecrane pe care se va retransmite live evenimentul.

Chiar dacă lansarea candidaturii la prezidenţiale a lui Iohannis se va petrece sâmbătă, lansarea programului său pentru prezidenţiale ”România lucrului bine făcut” va avea loc luni seară, la Palatul Parlamentului.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă