19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialKlaus Iohannis, la ședinta de validare de la CCR: Este nevoie de...

Klaus Iohannis, la ședinta de validare de la CCR: Este nevoie de revizuirea Constituției

Președintele ales Klaus Iohannis a declarat vineri la ședinta de validare a alegerilor prezidențiale organizată de CCR că este nevoie de revizuirea Constituției.

”În acest cadru festiv şi în faţa Curţii Constituţionale daţi-mi voie câteva cuvinte legate de Constituţia României şi preşedintele României: avem o Constituţie care e bună. Este sigur nevoie de o revizuire a Constituţiei din diferite motive pe care nu vreau să le enumăr acum, dar se impun anumite modificări şi pentru a o aduce în acord cu stări de fapt, dar şi pentru a elimina unele incertitudini”, a spus președintele ales.

Klaus Iohannis a susținut că va fi preşedintele care respectă Constituţia în litera şi spiritul ei, el mulţumind tuturor celor care au votat în 2 şi 16 noiembrie.

"Vreau să vă spun cu toată ferminatea, astăzi, aici, că voi fi preşedintele care respectă Constituţia în litera şi spiritul ei. Voi demonstra ce am vrut să spun atunci când m-am prezentat în faţa electoratului cu afirmaţia «vreau să reconectez preşedintele României la Constituţie", a spus Iohannis, în discursul rostit în cadrul ceremoniei.

„Remarc că acum după 25 ani de la Revoluția Română se încheie o etapă. Românii, prin votul lor, au spus foarte clar stop și de la capăt. Privesc cu toată răspunderea drumul greu care ne așteaptă la capătul căruia se află România puternică. Le spun românilor că se poate, se poate contrui o Românie puternică și prosperă. Nu se poate de azi pe mâine. Le vom contrui în timp și pas cu pas”, a spus Klaus Iohannis.

El a arătat că priveşte cu toată răspunderea drumul ”greu care ne aşteaptă” şi la capătul căruia se află ”România prosperă şi puternică”.

”Le spun românilor încă o dată azi, aici, cu ocazia validării rezultatului alegerilor, că se poate, se poate construi o Românie prosperă şi puternică. Nu se poate nici de azi pe mâine, nici peste noapte. Vom construi România lucrului bine făcut în timp şi pas cu pas”, a mai spus președintele ales, făcând astfel referire la sloganul cu care a câştigat alegerile şi la titlul cărţii autobiografice pe care a lansat-o în campanie.

Curtea Constituțională (CC) a validat, vineri, rezultatul alegerilor prezidențiale și a confirmat mandatul de președinte al lui Klaus Iohannis. Ceremonia a avut loc începând cu ora 12:00 şi la ea a fost invitat şi actualul şef al statului, Traian Băsescu. 

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă