15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLIVE TEXT. Iohannis: Corlățean a fost trimis acasă, dar Ponta e cel...

LIVE TEXT. Iohannis: Corlățean a fost trimis acasă, dar Ponta e cel ce trebuia să demisioneze. Voi găsi un guvern PSD, dar sper că nu va mai sta mult

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat, luni seara, la Realitatea TV, că Titus Corlatean a fost trimis acasa, dar daca era cineva care trebuia sa demisioneze, acela era Victor Ponta. Prezidențiabilul a explicat că nu are încredere deloc în acest guvern care a împiedicat o mulțime de români să voteze și că nu crede nici că noul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, va rezolva ceva.

„Nu am încredere deloc în acest Guvern, nu am încredere în Victor Ponta. Mii de oameni nu au putut sa voteze candidatul lor pe 2 noiembrie. Nu s-a întamplat nimic, până când nu a venit BEC să spună că nu se pot înmulți sectiile de votare. De ce nu au putut să vină cu ordonanță de urgență? (…) Guvernul, dacă vrea, poate să rezolve aceste lucruri”, a mai spus Iohannis. 

„Cel mai mare pericol este să ieșim din sistemul democratic pe care îl avem, Ponta este un pericol pentru România, nu spun gratuit aceste lucruri, și mai ales după primul tur, când Ponta cheamă alături pe Vadim Tudor, care ne spune ce păcat că a fost arestat Adrian Năstase”.

Candidatul ACL s-a referit și la legea amnistiei și grațierii, pe care foarte mulți dintre politicieni și-o doresc și pe care coaliția de la guvernare a încercat s-o promoveze în ceea ce s-a numit „marțea neagră”. „Această lege a amnistiei și grațierii noi am scos-o din Parlament. Această lege nu are ce să caute în Parlament”, a declarat Iohannis.

El a afirmat și că va lupta pentru anularea imunităților. „Voi cere Comisiei pentru Modifocarea Constituției să renunțe la articolul în care se face referirea la imunitatea președintelui. Domnul Anonescu este președintele acestei comisii, și cred că nu va vrea să renunțe la a fi președintele Comisiei. În calitatea mea de președinte voi putea să vorbesc cu oricine. Am avut un schimb de mesaje, pe telefon”.

„MINCIUNILE” privitoare la pensii

Klaus Iohannis a vorbit și despre cele campania lui Victor Ponta în legătură cu pensiile: „Să știți că sunt DOUĂ MINCIUNI: Doar Ponta a mărit pensiile și Iohannis vrea să taie pensiile. Nici vorbă. Dar de ce au fost crezute acesta minciuni? Ponta a mințit, o acțiune de nesimțire. Imaginați-vă ce șoc pe săracii oameni care au crezut că este o înștiințare oficială de la Poștă, că li se va tăia pensia. 

Ar fi ceva destul de hazardat să le promit eu pensionarilor, pentru că nu președintele crește sau scade salariile. Dar președintele poate să facă în așa fel încât Guvernul, cel al PNL-ului, să poată da aceste creșteri. El poate face în aşa fel ca guvernul PNL să aducă economia într-o altă situaţie, nu ca acum, când România este în recesiune tehnică. Aceste pomeni electorale ale lui Victor Ponta costă 15,3 miliarde de lei bugetul de stat. Va trebui să acoperim, în 2015 vor creşte impozite şi taxe.

Vă dau un exemplu, soacra mea are o pensie de 300 de lei, nu se poate trăi cu o astfel de pensie. La fel și tinerii care au un salariu apropiat de salariul minim pe economie”.

Iohannis a fost întrebat și despre situația colegului său de partid, Tudor Chiuariu, condamnat definitiv de justiție și încă prezent în forul legislativ al țării, și încă în comisia juridică. „Adevărul este că în aceste săptămâni s-au făcut progrese semnificative, vă pot spune că în domeniul justiției și consolidării statului de drept s-au facut progrese. Aceste lucruri sunt foarte valoroase pentru noi, iar în ce mă privește voi asigura independența Justiției. Colegului meu Tudor Chiuariu nu i s-a interzis să facă parte din Comisie sau din Parlament. Eu l-am sunat și, părerea mea, ar face bine să se retragă”.

Klau Iohannis a precizat că vrea să fie un președinte mediator și că nu va coabita cu Ponta, ci doar va colabora instituțional. „Nu voi fi eu președintele care dictează Guvernul, dar voi consulta societatea civilă și specialiștii cu privire la stabilirea miniștrilor sau a premierului. Este evident că voi găsi un Guvern al PSD când voi ajunge președinte. O vreme, sper că puțină. Nu o să mă vedeți că mă cert cu premierul la tv. Ne certăm la Cotroceni sau la Victoria, până rezolvăm problema. Nu voi coabita, voi colabora instituțional. Nu este nevoie de nicio fițuică”.

„Nu vreau să îl văd pe Traian Băsescu premier, deci nu îl voi pune”, a mai spus candidatul ACL.

Acuzațiile PSD, o MÂRLĂNIE, campania PSD, o MIZERIE

„Este o mârlănie, domnilor de la PSD, să puneți așa ceva în discuție, împărțirea Ardealului. Singura metodă este reginalizarea pur administrativă pe criterii economice și administrative. Cum să vorbească cineva de rupt Ardealul. Este o mârlănie să vii cu astfel de texte, domnilor de la PSD. Iată că avem un candidat, Ponta, care este dispus să arunce România în aer, numai să iasă preşedinte”.

Niciunul dintre atacuri nu m-a dezechilibrat, dar întreaga campaie a PSD a fost o mizerie, nu la adresa mea ca om politic, ci la adresa mea ca persoană. Au venit cu gașca de vorbitoare și au spus că am vândut copii. Copiii sunt bine, m-am interesat, am vorbit cu neamurile din Rășinari, cu primarul de acolo și copiii sunt bine. Au verificat în anul 2000, iar oamenii sunt bine-mersi. Asta este o minciună sfruntată a PSD. Au mai spus că nu pot fi președinte pentru că nu am copii. Așa ceva nu se face, nu se spune”, a mai declarat Iohannis.

Proiectele economice

„Dacă eram la guvernare, aş fi avut deja un buget pe 2015. Reducerea TVA la 19% este posibilă în paralel cu îmbunătăţirea colectării. Evaziunea fiscală este de 16,2% din PIB, conform datelor oficiale. Dacă vrem să avem o evaziune mai mică, trebuie scăzut TVA-ul şi o colectare mai bună. Nu se poate însă cu acest guvern. Una la mână, punem un Guvern care să vrea să facă asta. Ponta a dat banii de investiții la primarii migratori”.

„Eu nu vreau să negociez cu cineva ceva ce nu se poate negocia. Cum pot eu nogocia votul dvs. sau pe al domnului Rareș Bogdan? Eu nu vreau să negociez voturile românilor, eu vreau să le merit. Aici este simplu, românul ori votează Klaus Iohannis ori voteaza Ponta și pe Vadim sau pe altul cu care s-a asociat el. Domnul Blaga știu sigur că nu va face o alianță cu PSD”.

„Eu nu sunt omul nimănui, eu sunt omul românilor.  Eu sunt un om liber, eu nu sunt un om al baronilor. Socrul lui Victor Pona a spus că a fost dorința baronilor ca Ponta să candideze. Eu sunt un om liber”. 

 

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă