10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialLSRS critică măsurile luate de MAE pentru votul în străinătate

LSRS critică măsurile luate de MAE pentru votul în străinătate

Liga Studenților Români în Străinătate (LSRS) critică măsurile luate de Ministerul de Externe pentru organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale în diaspora, se arată într-un comunicat remis, luni, presei.

Citește și: Mitinguri pentru democrație și alegeri corecte, în România și în lume. În București, peste o mie de oameni au cerut demisia lui Corlățean. Aproximativ 10.000 de oameni au ieșit în stradă, la Cluj. Constanța: În turul doi ne luăm țara înapoi

Creșterea numărului de cabine de vot la maximum șapte, creșterea numărului de ștampile și posibilitatea de a descărca de pe internet declarațiile pe proprie răspundere sunt măsuri care "nu vor avea un impact semnificativ" în zonele cu număr mare de votanți, așa cum se așteaptă la Hamburg, Londra, Munchen, Paris, Stuttgart, Torino, Viena și în alte comunități din diaspora, arată comunicatul LSRS și Fundației CAESAR.

Citește și: VIDEO. LIVE TEXT: Titus Corlățean a DEMISIONAT. Susține că nu pot fi deschise noi secții de votare în diaspora. ACL cere ca premierul să preia interimatul și să-și asume mandatul

"Considerăm că este inadmisibil ca cetățenii României să nu își poată exercita dreptul democratic de a vota liber, civilizat și decent oriunde s-ar afla. Mai mult, pentru cel de-al doilea tur de scrutin, organizatorii beneficiază de experiența din precedentul tur și pot face estimări realiste ale prezenței la vot", afirmă studenții.

Totodată, LSRS cere suplimentarea numărului secțiilor de votare proporțional cu numărul românilor care sunt în străinătate.

Citește și: Cât va rezista PSD presiunii diasporei?

Luni, ministrul de Externe Titus Corlățean și-a dat demisia, în urma protestelor din weekend, în șase orașe. Oamenii au cerut mai multe secții de votare pentru diaspora. 

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă