14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Miting pentru democrație și alegeri corecte, la București. O mie...

FOTO: Miting pentru democrație și alegeri corecte, la București. O mie de oameni au mers la MAE și au cerut demisia lui Corățean

UPDATE. Protestul din fața sediului Ministerului Afacerilor Externe s-a încheiat fără incidente. Cele aproximativ 1.000 de persoane au plecat către case.

UPDATE. Grupul de manifestanţi a ajuns la sediul Ministerului de Externe, unde scandează lozinci anti-Guvern.

UPDATE. Manifestanţii s-au oprit în fața Guvernului și cer demisia premierului Victor Ponta. Apoi și-au continuat drumul spre MAE.

UPDATE. ”Ceaușescu nu fi trist, Victor Ponta-i Comunist. Ponta mincinos, jos,jos,jos”, strigă circa 1000 de oameni, în timp ce mărșăluiesc spre MAE, unde îi vor cere încă o dată demisia lui Titus Corlățean. Manifestanții, în majoritate tineri, au ocupat o bandă de pe Bulevardul Magheru, urmând să intre pe bulevardul Lascăr Catargiu.

UPDATE. Aproximativ 400 de oameni au plecat din Piața Universității către sediul Ministerului Afacerilor Externe, iar pe măsură ce coloana avansează pe Bulevardul Magheru, tot mai multe persoane se alătură protestului.

UPDATE. Un participant la Revoluţia din 1989 a afirmat că a stat atunci cu arma la cap pentru ca acum să avem drept de vot. De aceea, a cerut ca guvernul să nu-și bată joc de alegeri, iar cetăţenilor să nu renunţe la acest drept. Cei prezenţi au început să strige "Jos Ponta", "Demisia" și paradoxal, având in vedere că nu mai este în cursă, "Macovei, Macovei".

Mai multe încercări ale unor vorbitori de a îndrepta mitingul împotriva tuturor politicienilor, nu doar a lui Victor Ponta, au fost sancţionate prin scandări de cătri cei din piaţă, circa 600 persoane. "Jos Ponta, jos, ești un mincinos" au strigat cei din București.

—-

Sute de oameni au ieșit sâmbătă în Piața Universității din Capitală, pentru a manifesta împotriva încălcării dreptului de a vota al românilor din diaspora prin organizarea defectuoasă de către oficialități a procesului electoral, dar și pentru desfășurarea corectă a turului al doilea al alegerilor prezidențiale.

Totuși, la ora la care se anunțase începerea mitingului, 18.00, numărul participanților era nesemnificativ pentru amploarea acțiunii, în jur de 400 de oameni sosind în centrul Capitalei. Mai mult, aceștia preferă mai degrabă să vorbească între ei decât să protesteze. Zgomotul mașinilor care trec prin zonă e mai puternic decât cel al manifestanţilor.

Citește și: LIVE TEXT. Mitinguri pentru democrație și alegeri corecte, în România și în lume. În București, sute de oameni cer demisia lui Corlățean

Protestul a început cu adevărat abia la 18.30, când a apărut o persoană cu o portavoce, care a anunţat că sâmbătă și duminică, la jumătatea perioadei dintre cele două tururi de scrutin, au loc proteste de solidaritate cu diaspora. S-a cerut demisia ministrului de Externe Titus Corlăţean, pentru proasta organizare a secţiilor de vot din străinătate.

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Cum s-a „scos” ambasadoarea din Maroc, Maria Ciobanu, după ce a sabotat România la cel mai mare salon agricol din Africa și Orientul Mijlociu

Ambasadoarea Maria Ciobanu a sabotat participarea României la cel mai mare salon agricol din Africa și Orientul Mijlociu-SIAM 2024, care a avut loc...

O nouă plângere la DNA pe numele lui Nicușor Dan

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, s-a prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a depune o plângere penală pe numele lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă