22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Peste 58.000 de angajați ai MAI, în misiune de alegeri

VIDEO. Peste 58.000 de angajați ai MAI, în misiune de alegeri

Peste 58.000 de angajați ai MAI vor fi în dispozitiv, duminică, pentru a asigura ordinea și siguranța publică în ziua scrutinului.  Alți peste 7.800 de vor fi rezervele în caz de urgență, anunță ministru Gabriel Oprea.

”În ziua de duminică, vom avea la datorie 31.300 de poliţiști, 12.500 de jandarmi, 3.600 poliţiști de frontieră, 10.000 de pompieri şi peste 600 de forţe ale altor structuri operative ale ministerului nostru.

Principalele misiuni ale Ministerului Afacerilor Interne vizează paza și protecția secțiilor de votare, asigurarea măsurilor de ordine publică în afara localurilor de vot și verificarea tuturor sesizărilor privind posibile incidente electorale”, a declarat ministrul de Interne.

 

 

Peste 34.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și lucrători ai altor structuri operative vor asigura exclusiv paza și protecția secțiilor de votare din întreaga țară.

Ordinea publică la nivel național va fi asigurată de 13.300 de angajați ai ministerului nostru, iar alți 4.700 de specialişti vor fi mobilizaţi pentru verificarea şi soluţionarea sesizărilor privind posibile incidente electorale.

Totodată, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne vom avea constituită o rezervă de aproximativ 7.800 de oameni.

Acest dispozitiv de ordine publică și-a demonstrat deja eficiența, așa cum s-a putut constata și pe parcursul zilei de 2 noiembrie, când au fost înregistrate de 5 ori mai puține evenimente decât la alegerile din anul 2009.

De altfel, climatul general de ordine publică s-a menținut și în perioada dintre cele două tururi de scrutin. În acest interval, au fost sesizate doar 49 de evenimente, de 11 ori mai puține față de perioada similară a campaniei din 2009, când au fost înregistrate 533.

În ultimele două săptămâni au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale și au fost sesizate 19 posibile infracțiuni, de 8 ori mai puține față de campania din anul 2009, când au fost înregistrate 157.

Oprea le-a transmis prefecților că așteaptă de la ei să-și facă treaba și că toată lumea trebuie să fie la datorie. ”Știți foarte bine ce aveți de făcut! În calitate de reprezentanți ai Guvernului aveți responsabilitatea funcțiilor pe care le ocupați și de aceea vă cer să coordonați personal acţiunile de ordine şi siguranţă publică din aceste zile.

Nu există scuze, așa cum nu va exista nici fuga de răspundere pentru cei care nu-și fac datoria cu responsabilitate și profesionalism”. 

Cele mai citite

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...
Ultima oră
Pe aceeași temă