15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPMP cere demisia lui Corlăţean pentru proasta organizare a votului în străinătate

PMP cere demisia lui Corlăţean pentru proasta organizare a votului în străinătate

Eugen Tomac, liderul PMP cere demisia ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, pentru proasta organizare a procesului electoral în străinătate, informează Mediafax.

"Ministrul Titus Corlăţean are o singură cale prin care să justifice incompetenţa, să-şi asume acest dezastru pe care l-a produs, dându-şi demisia. PMP îi cere demisia ministrului de Externe pentru proasta organizare a procesului electoral din strănătate", a spus Tomac.

El a vorbit despre cozile care s-au format în străinătate la secţiile de vot în care urmau să-şi exercite dreptul cetăţenii români, dar şi despre faptul că el i-a cerut în repetate rânduri ministrului să înfiinţeze mai multe secţii de vot.

Eugen Tomac a spus că zeci de mii de cetăţeni români riscă să rămână în afara secţiilor de vot deşi doresc să voteze şi că reprezentanţii PMP în biroul electoral din strănătate a făcut o solicitare BEC pentru prelungirea programului de vot acolo unde există această posibilitate "astfel încât toţi care sunt prezenţi şi doresc să-şi exercite acest drept să o poată face".

"Prin proasta organizare a alegerilor prezidenţiale în străinătate Ministerul de Externe dă o lovitură imaginei României pentru că aceste cozi demonsrează, încă o dată, incapacitatea structurilor responsabile să organizeze un proces electoral corect, civilizat, pentru că legea privind alegerea preşedintelui nu limitează sub nicio formă numărul cabinelor pe care-l poate avea o secţie de vot", a adăugat Eugen Tomac.

El a criticat felul în care a fost organizate secţiile de vot în R. Moldova dar şi în Italia, Spania, Madrid, la Roma, la Paris şi la Berlin.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă