9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialPonta: Nu demisionând le pot ”ajuta” pe Macovei şi Udrea. Nici dacă...

Ponta: Nu demisionând le pot ”ajuta” pe Macovei şi Udrea. Nici dacă ar candida singure nu ar putea câștiga

Despre solicitările făcute de Macovei și Udrea, privind demisia, ca urmare a dezvăluirii președintelui Traian Băsescu, Victor Ponta a declarat că nu le poate "ajuta" demisionând, spunând că cele două nu ar câştiga alegerile nici dacă ar candida singure, informează Mediafax.

Întrebat dacă ia în considerare cererea formulată de Macovei şi Udrea de a demisiona, Ponta a răspuns: "Da, după ce câştig alegerile, da ! Ele, şi dacă ne retragem toţi, tot nu câştigă, nici doamna Udrea, nici doamna Macovei. Nici dacă mă retrag şi eu, şi domnul Iohannis, şi toată lumea. Şi dacă candidează singure pierd, deci…Îmi pare rău, dar nu le pot ajuta".

După ce preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă "o ilegalitate constituţională" și "o incompatibilitate", potrivit Constituţiei vechi, candidatul independent la Președinție Monica Macovei a declarat că premierul Ponta trebuie să demisioneze în acest moment din funcția de prim-ministru și să-și retragă candidatura pentru funcția de președinte al României.

"După demisie și retragere, Victor Ponta trebuie să explice oamenilor de ce a încălcat Constituția și a mințit atâția ani", a spus Macovei.

La rândul său, preşedintele PMP, Elena Udrea, de asemenea candidat la Preşedinţie, a solicitat retragerea lui Ponta din cursa pentru alegerile prezidenţiale şi demisia din funcția de premier.

Cele mai citite

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă