11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE. Klaus Iohannis, baie de mulțime în Piața Universității. Oamenii l-au...

VIDEO. UPDATE. Klaus Iohannis, baie de mulțime în Piața Universității. Oamenii l-au felicitat pentru victorie. Se cere DEMISIA GUVERNULUI, după ce românii din DIASPORA au fost împrăștiați cu GAZE LACRIMOGENE. Proteste și în țară. GALERIE FOTO

UPDATE 00.24: Klaus Iohannis a plecat din Piața Universității,după o jumătate de oră.

Iohannis a fost aplaudat de manifestanţi, care i-au scandat numele şi l-au felicitat pentru rezultatul obţinut în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale.

După ce s-a plimbat aproximativ o jumătate de oră prin mulţime, Iohannis a plecat din Piaţa Universităţii.

UPDATE 23.45: Klaus Iohannis a ajuns în Piața Universității, oamenii se îndreaptă către el, îi strigă numele, dar și ”Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse!”.

Iohannis a salutat mulţimea, în timp ce manifestanţii cântau imnul naţional.

PROTESTE de solidaritate cu diaspora, la Cluj, Timișoara, Arad, Sibiu și Constanța

UPDATE 22:45 – Mulțimea se îndreaptă, în marș, către Piața Universității.

UPDATE 22:10 – Bulevardul Kiseleff, stradă pe care se află sediul PSD, este plin de manifestanți care se îndreaptă spre sediul Guvernului din Piața Victoriei. În fața Guvernului, circulația este oprită. Protestatarii strigă contra premierului Ponta, „Lăsați-i să voteze!”, „Daciana, dragostea mea!”, „PSS, ciuma roșie!”, „Antena 3, niște derbedei!”, „Ponta afară, diaspora în țară!”, „Ceaușescu n-a murit, este Ponta travestit!”, „Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!”..

UPDATE 21:45  Şi la Cluj-Napoca sunt proteste. Peste 1500 de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii.

UPDATE 21:38  Protestatarii au rupt afişele electorale cu Victor Ponta.

UPDATE 21:18  Circulaţia pe bulevardul Kiseleff a fost oprită pentru ca manifestanţii să nu ajungă la sediul PSD

UPDATE 21:10  Coloana de manifestanţi se îndreaptă spre sediul central al PSD.

UPDATE 21:08  Peste 3000 de bucureşti se află în faţa Guvernului.

UPDATE 20:35  Coloana de manifestanţi a ajuns la Guvern.

UPDATE 20:15  Manifestanţii de la Universitate au pornit în marş spre Guvern. Câteva sute de tineri au strigat sloganuri pro-democrație. "Cozile de la Paris sunt la fel ca-n comunism”, s-a strigat în piață. Majoritatea protestarilor sunt tineri cu vârste între 25-40 de ani, iar mobilizarea lor a plecat de pe platforma de comunicare Facekook. Ei au cerut Guvernului prelungirea orelor pentru votare în străinătate. "Let them vote”, "Unde-i vot nu e minciună, hai să votăm împreună”, "Nu mai vrem hoție, vrem democrație”, au mai strigat tinerii în piață.

În ciuda faptului că Guvernul a refuzat să mărească numărul secțiilor de votare în străinătate, românii din diaspora s-au prezentat la vot în număr mare, de la primele ore ale diminineții, mulți dintre cei stând ore întregi la coadă, în frig, pentru a putea vota.

UPDATE 20:02  Un miting de solidaritate cu românii din diaspora care au stat la cozi infernale pentru a putea să voteze a avut loc ieri seară, în Piața Universității din Capitală. Câteva sute de tineri au strigat sloganuri pro-democrație. „Cozile de la Paris sunt la fel ca-n comunism”, s-a strigat în piață.

Majoritatea protestarilor au fost tineri cu vârste între 25-40 de ani, iar mobilizarea lor a plecat de pe platforma de comunicare Facekook. Ei au cerut Guvernului prelungirea orelor pentru votare în străinătate. „Let them vote”, „Unde-i vot nu e minciună, hai să votăm împreună”, „Nu mai vrem hoție, vrem democrație”, au mai strigat tinerii în piață.

„Am fost să votez, iar apoi am venit aici, în piață, este o bătaie de joc felul în care au organizat alegerile în orașele europene, vrem să ne arătăm solidaritatea față de românii care au stat la coadă o zi întreagă pentru a vota”, a declarat pentru Rl o tânără protestatară.

În ciuda faptului că Guvernul a refuzat să mărească numărul secțiilor de votare în străinătate, românii din diaspora s-au prezentat la vot în număr mare, de la primele ore ale diminineții, mulți dintre cei stând ore întregi la coadă, în frig, pentru a putea vota.

_ _ _ _

Pe pagina de Facebook a grupului Uniţi Salvam este anunţat un protest pro-democraţie duminică seară, la ora 18, în Piata Universităţii. Postul "Democraţie, te strigăm în stradă" face apel la toţi românii care nu au votat să meargă la vot şi să îi susţină pe românii din străinătate care şi duminică, ziua celui de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, au probleme la vot. 

Publicăm mai jos, integral, mesajul grupului Uniţi Salvam:

"Se împlinesc numaidecât 25 de ani de la revoluție. Catifeaua de-atunci a mucegăit, prin găuri vi se văd toate slăbiciunile, vă cad toate măștile, sunteți doar cartoane. MAE consideră de cuviință să aniverseze revoluția împiedicând românii din diasporă să voteze. S-a petrecut și o demitere de formă, nu de fond. Știm foarte bine ce aveți de gând să faceți, dar de data asta suntem aici. După 2 săptămâni de presiuni, de proteste, de semnale de alarmă trase. 

A venit momentul să-l tragem pe ultimul. Ne-ați luat atât de multe în anii care s-au scurs de-atunci, încât uneori dreptul de a vota e tot ce mai avem. Ieșim în stradă pentru el. Ieșim în stradă pentru că ne-am săturat să fim un popor de victime. Nu aveți voi călușuri câte guri avem noi. Avem o armă mai puternică decât voi toți la un loc: democrația. 

Revolta ne scoate în stradă. Vrem vot electronic, vrem eliminarea barierelor în calea participării. Ne vedem în Piața Universității, locul în care românii s-au scufundat în întuneric și nu s-au mai întors pentru ca noi să putem vota azi. Pentru noi, cei liberi."

ştire în curs de actualizare

foto: .facebook.com/vlad.mihalachioiu & facebook.com/sebastian.lazaroiu

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/e673e10be97ab26b7cb77b63d7b5db18/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Accident Milişăuţi. Patru persoane au fost rănite. Printre ele se afla și un copil

Un accident rutier nefericit a avut loc pe teritoriul localității Milișăuți, iar patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite. Potrivit declarațiilor...

Tehnologia europeană din spatele mașinilor zburătoare a fost vândută în China

Tehnologia din spatele mașinilor zburătoare, dezvoltată inițial și testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, notează BBC. Propulsat de un...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă