10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialReacția PSD, în scandalul ofițerului acoperit. Dragnea: Declarațiile președintelui, niște prostii

Reacția PSD, în scandalul ofițerului acoperit. Dragnea: Declarațiile președintelui, niște prostii

Liviu Dragnea a declarat, marți, că faptul că Iohannis și Elena Udrea au sărit imediat să-l apere pe Traian Băsescu, după declarațiile despre ofițerul acoperit, arată că cei doi nu fac de fapt campanie. Iohannis ar trebui să învețe Constituția, iar Elena Udrea face campanie pentru o revistă, nu pentru alegerile prezidențiale.

Dragnea a mai spus că declarațiile președintelui sunt ”niște prostii”, niște afirmații mincinoase.

Nu are de ce să știe președintele cine este ofițer acoperit. Băsescu se folosește de funcție pentru a susține un candidat, a mai spus Liviu Dragnea

Faptul că un președinte dintr-o țară NATO nu discută cu instituțiile, ci cu ofițerii sub acoperire, i-ar putea face partenerii străini să-și pună un semn de întrebare.

 Traian Băsescu este "tulburat că își va inchiea cariera politică lăsând în urmă dezbinare și minciună", un "bătrân supărat că femeia pe care o susține cu toată ființa lui nu reușește dcat să se facă de râs în campania electorală", a spus Dragnea, în fața ziariștilor. 
  
 Liderul PSD i-a atacat și pe Klaus Iohannis – pe care l-a numite 'un om nevertebrat în politică' – și Elena Udrea, care ar fi "în legătură strânsă cu Băsescu", lucru dovedit prin faptul că au cerut demisia lui Victor Ponta imediat după declarațiile lui Băsescu. 
  
 Dragnea a caracterizat declarațiile lui Traian Băsescu drept niște prostii fără nicio dovadă spuse "în fața unui reporter care avea poziția ghiocelului", referire la Rareș Bogdan. 
  
 În plus, prin declarații lui Băsescu, care ar fi "atacat foarte dur" serviciile secrete, se creează ideea unui "paralelism al fluxului de informații care poate pune pe gânduri" partenerii externi ai României într-o zonă sensibilă. 
  
 Traian Băsescu "a fost, este și va muri securist", a susținut Liviu Dragnea, care a avertizat că în mod "categoric vor fi consecințe", însă "nicio instituție nu va reacționa atât timp câte Băsescu este încă în funcție". 
  
 "Dincolo de corupție, trafic de influența, aceste atacuri care lovesc în fundamentul statului", a continuat vicepremierul, întrebându-se "ce gândesc toți oamenii care sunt acoperire, cât de tensionați sunt" la ideea că "cineva le poate pune viață în pericol". 
  
 "Ar trebui un semnal din partea instituțiilor abilitate că toți acești ofițeri sub acoperire sunt în siguranță", a mai spus acesta, afirmând că nicio "structură serioasă de informații" nu îi mai dă informații lui Traian Băsescu, în condițiile în care "toată lumea e speriată acum". 

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă