22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialRomânii din Statele Unite cer Guvernului, MAE și BEC să prelungească programul...

Românii din Statele Unite cer Guvernului, MAE și BEC să prelungească programul votării în diaspora

„Romanian Community Coalition”, cunoscută și sub numele de „Coaliția românilor pentru combaterea corupției", cea mai largă coaliție de organizații și persoane din Statele Unite, a solicitat Guvernului României, MAE și BEC să găsescă formula legală potrivită pentru a prelungi programul secțiilor de votare din diaspora.

„În urma plângerilor mai multor cetățeni români din vestul Europei care se afla la cozi imense pentru a-și exercita dreptul la vot, vă solicităm să prelungiți programul secțiilor de votare din diaspora astfel încât și acești cetățeni români să poata vota”, se arată în scrisoare.

Redăm, mai jos, integral, acest document:

16 noiembrie, 2014

Irvine, California

Către:
Domnul Victor Ponta, Prim-ministru al României
Domnul Teodor Meleșcanu, Ministru de Externe
Doamna Judecător Veronica Nastasie, Președinta Biroului Electoral Central
Domnul Judecator Iulian Panait, Biroul Electoral pentru secțiile de votare din străinătate

Re: Solicitare privind prelungirea orarului secțiilor de votare din diaspora

Stimați reprezentanți ai Statului Român,

În urma plângerilor mai multor cetățeni români din vestul Europei care se află la cozi imense pentru a-și exercita dreptul la vot, vă solicităm să prelungiți programul secțiilor de votare din diaspora astfel încât și acești cetățeni români să poată vota.

Suntem convinși că dacă aveți dorința să o faceți, aveți toate pârghiile și prerogativele să găsiți formula legală potrivită pentru a prelungi programul secțiilor de votare din diaspora, acolo unde acest lucru este necesar. O soluție similară s-a găsit și la referendumul din 2012, când s-a prelungit programul acestor secții de votare.

Imaginile cu cozile kilometrice de români care așteapta să își exercite dreptul la vot în capitale europene au facut deja înconjurul lumii.

Este nedrept față de aceștia și familiile lor din țară ca să fie puși într-o situație atât de umilitoare de către Statul Român.

Indiferent cine va fi următorul președinte al României, acesta va porni cu un deficit de imagine creat de cozile cu mille de români umiliți ce trebuie să stea în frig și ploaie să poată vota.

Vă solicităm, așadar, să prelungiți programul secțiilor de votare din diaspora nu numai pentru că aveți datoria față de acești cetățeni români să le dați șansa să voteze, dar pentru a ajuta la spălarea imaginii României pe plan extern.

Cu stimă,
 
Pr. Chris Terhes
Presidente
Romanian Community Coalition | Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei
www.coalitiaromanilor.org”

Cele mai citite

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Băncile, sancționate ca urmare a războiului din Ucraina. Reprezentanții lor spun că se confruntă cu provocări fără precedent

După ce americanii au anunțat că vor trece la sancționarea grupului austriac Raiffeisen, din cauza afacerilor extinse din Rusia, la câteva zile Rusia a...

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în 2 săptămâni şi adoptată prin HG până la final de iunie

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni, urmând să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern până la finalul lunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă