14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialStelian Tănase: Va fi sesizată Comisia de Etică a TVR în cazul...

Stelian Tănase: Va fi sesizată Comisia de Etică a TVR în cazul prezenţei lui Ponta la VIAŢA SATULUI

Stelian Tănase, preşedintele-director general al Televiziunii Române, a declarat că prezenţa lui Victor Ponta în emisiunea "Viaţa satului" a fost discutat în şedinţa de miercuri a Comitetului Director  al SRTv şi s-a decis să sesizeze Comisia de Etică şi Arbitraj din TVR în cazul prezenţei lui Victor Ponta în ediţia de duminică a emisiunii "Viaţa satului", informează Mediafax.

Stelian Tănase a mai spus că nu va fi luată nicio măsură împotriva directorului TVR 1, Gabriel Gherghescu. "Comisia de Etică va face o analiză. Nu putem să ne antepronunţăm. Comisia de Etică va spune: a fost corect, n-a fost corect, a respectat regulamentele, nu s-au respectat", a mai spus Tănase.

Contactat miercuri de agenţia MEDIAFAX, Horia Gruşcă, preşedintele Comisiei de Etică şi Arbitraj din TVR, a spus că, până în acest moment, nu a fost primită sesizarea Comitetului Director. "Nu ştiu nimic în clipa de faţă, nu am primit nimic", a spus Gruşcă.

Trei membri ai CA al TVR, Andrei Muraru, Radu Carp şi Romina Surugiu, au declarat la începutul acestei săptămâni că Victor Ponta şi-a făcut publicitate electorală duminică, în emisiunea "Viaţa satului" de la TVR 1, deşi acest program nu era unul dedicat campaniei, Carp şi Surugiu cerând demisia directorului TVR 1, Gabriel Gherghescu.

Aceştia au mai spus că TVR a difuzat, în regim de publicitate şi nu în cadrul emisiunilor electorale, "un videoclip electoral mascat al unei unei formaţiuni politice – reclama la Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului, care a avut loc în perioada 23 – 26 octombrie". "Sloganul candidatului PSD Victor Ponta, «Mândri că suntem români», a făcut parte din conţinutul acestui videoclip", se arată în acest comunicat.

Totodată, Radu Carp şi Romina Surugiu au solicitat demisia lui Gabriel Gherghescu, directorul TVR 1, care difuzează emisiunea "Viaţa satului".

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă