10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Unde pot vota românii din străinătate

GALERIE FOTO. Unde pot vota românii din străinătate

Cetăţenii românii care se află în străinătate au la dispoziţie 294 de secţii pentru a vota la alegerile prezidenţiale de duminică, 2 noiembrie. Ministerul Afacerilor Externe a publicat o hartă detaliată a secţiilor de votare din strănătate, iar românii din afara ţării pot afla condiţiile în care pot vota din Ghidul alegătorului român în străinătate.

Cetăţenii români aflaţi în străinătate în ziua votării pot vota la orice secţie deschisă în afara ţării. Aceştia trebuie să aibă pașaportul diplomatic, cel de serviciu, sau cel simplu pentru a vota. Românii aflaţi în străinătate pot vota şi pe baza cărţii de identitate dacă țara în care se află permite accesul pe teritoriul său cu acest document. 

Cetăţenii români cu domiciliul în afara ţării, aflaţi în străinătate în ziua alegrilor, pot vota la secţiile din afara României. Ei trebuie să aibă pașaportul cu menţionarea ţării de domiciliu şi pot vota după ce dau o declaraţie pe propria răspundere că nu au mai votat și nu vor mai vota la acel tur de scrutin. 

Pentru a putea vota, cetăţenii români trebuie să aibă următoarele documente:

– paşaportul simplu cu menţionarea ţării de domiciliu SAU paşaportul simplu electronic cu menţionarea ţării de domiciliu sau paşaportul simplu temporar cu menţionarea ţării de domiciliu.

– paşaportul diplomatic/ paşaportul diplomatic electronic sau paşaportul de serviciu/ paşaportul de serviciu electronic sau paşaportul simplu/ paşaportul simplu electronic sau paşaportul simplu temporar/ titlul de călătorie sau cartea de identitate dacă se află într-o ţară din U.E.  

– paşaportul simplu cu menţionarea ţării de domiciliu sau paşaportul simplu electronic cu menţionarea ţării de domiciliu sau paşaportul simplu temporar cu menţionarea ţării de domiciliu sau titlul de călătorie. 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă